İngiltere’de başbakan “sıkı önleme devam”, muhalefet ise “ulusal karantina”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki bölgesel koronavirüs kısıtlamalarının daha fazla sıkılaştırılabileceğinin sinyalini verdi. İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer, hükümetin 24 saat içinde ulusal karantina uygulaması gerektiğini söyledi.

BBC’ye konuşan Johnson, rekor düzeyde artan koronavirüs vakalarını önlemek için “gelecek haftalar içinde” daha sıkı önlemlere gerek duyulabileceğini bildirdi. Johnson, her ne kadar buna istekli olmasalar da, bu önlemler arasında okulların kapatılması da olabileceğini söyledi.

Hükümetin “virüsü geriletmek için ne yapmak gerekiyorsa ona odaklandığını” savunan Johnson, genişleyen aşı kampanyasının kısıtlamalardan kurtulmak için bir çıkış olabileceğini not etti. İngiltere Başbakanı, önümüzdeki üç ay içerisinde “on milyonlarca” kişinin aşı olmasını umduğunu da ekledi.

BBC One kanalında Andrew Marr Show’a konuk olan Johnson, bahar aylarında durumun daha iyi olacağına yönelik tahmininde ısrarcı olduğunu belirtti ve ekledi:

“Ülkenin bazı kısımlarında önümüzdeki birkaç hafta içinde daha sıkı önlemler almamız gerekebilir. Bu yaklaşımla kesinlikle hemfikirim. Hatta bence vatandaşlarımız da buna katılırlar çünkü aşı kitlesel ölçekte etki gösterene dek virüsle mücadele yöntemlerimiz değişmeyecek.”

Hükümetin kış aylarına hazırlanmak için “tüm önlemleri aldığını” söyleyen Johnson, yeni ve daha bulaşıcı koronavirüs mutasyonunu öngörmediklerini kaydetti.

Okullara ilişkin karar tartışmaların odağında
Başbakan Johnson, Pazartesi günü İngiltere’nin büyük çoğunluğunda ilkokulların açılması planını savunarak, öğretmen sendikalarının tepkisini üzerine çekti.

Başkent Londra’da çoğu okul 18 Ocak’a kadar kapalı olacak ancak İngiltere’nin başka bölgelerinde gelecek haftadan itibaren okulların açılması bekleniyor.

MUHALEFET: ACİL ULUSAL KARANTİNA ŞART

İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer, hükümetin 24 saat içinde ulusal karantina uygulaması gerektiğini söyledi.

Sir Keir Starmer, virüsün “açıkça kontrolden çıktığını” ve ulusal kısıtlamaların “ilk adım” olması gerektiğini belirterek, hükümetin 24 saat içinde ulusal karantina uygulaması gerektiğini öne sürdü.

Sir Keir, virüsün “açıkça kontrolden çıktığını” ve ulusal kısıtlamaların “ilk adım” olması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Başbakan’ın bir veya iki veya üç hafta içinde daha fazla kısıtlama getirileceğini ima etmesi iyi değil. Bu gecikme pek çok sorunun kaynağı oldu. Bu yüzden şimdi bu kısıtlamaları, önümüzdeki 24 saat içinde ulusal kısıtlamaları getirin diyorum. Bu, virüsü kontrol altına almanın ilk adımı olmalı.”

2481090cookie-checkİngiltere’de başbakan “sıkı önleme devam”, muhalefet ise “ulusal karantina”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.