İngiltere’de bir grev kararı daha: 115 bin Kraliyet Postası işçisi greve çıkıyor

Arif BEKTAŞ / Evrensel Londra – İngiltere’de demiryolları, British Telecom ve tren sürücülerinin ardından 115 bin Kraliyet Postası işçisi grev kararı aldı.

İngiltere’de işçiler ücret artışı, iş güvencesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için art arda grev kararları alıyor. Demiryolları, British Telecom ve tren sürücülerinin ardından 115 bin Kraliyet Postası işçisi de grev kararı aldı.

İletişim İşçileri Sendikası (CWU) tarafından yapılan açıklamada, toplam 115 bin posta işçisini ilgilendiren grev oylamasına yüzde 77 katılım olduğu ve bu işçilerin yüzde 97,6’sının greve “evet” dediği belirtildi. 87 bin 325 işçinin katıldığı oylamada 85 bin 184 işçi grevden yana oy kullandı.

Grev günlerini henüz açıklamayan sendika, üyelerinin artık saldırı karşısında sessiz kalmayacaklarını ve sokağa inerek emeğinin karşılığını alacaklarını söyledi.

Bir süredir ücretlerine zam ve iş güvencesi için patronla görüşme halinde olan CWU, patronun kriz ve Kovid-19 salgınını bahane ederek taleplere kulak tıkadığını aktardı.

İngiltere’de tüm iş kollarında patronlar benzer sebepler öne sürüyorlar. Ancak bu patronların, rekor düzeyde kâr yaptıkları anlaşılınca işçiler saldırılara grevlerle karşılık vermeye başladı. Önümüzdeki günlerde diğer iş kollarında da grev kararlarının alınması bekleniyor.

2623380cookie-checkİngiltere’de bir grev kararı daha: 115 bin Kraliyet Postası işçisi greve çıkıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.