İngiltere’de gazeteciler basına özgürlük istedi

Türkiye’deki bir çok televizyon ve radronun kapatılmasına tepkiler sürüyor. İngiltere’de yaşayan Türkiyeli gazeteciler de bir araya gelerek basın üzerindeki baskıları kınadı. Önceki gün Kuzey Londra’da Londra Toplum Merkezi’nde bir basın açıklaması yapan gazeteciler, Türkiye’de muhalif basına yönelik saldırılar karşısında sessiz kalamayacaklarını ve kınadıklarını açıkladılar.

Aralarında gazeteci-yazar Akın Olgun, Evrensel İngiltere temsilcisi Arif Bektaş, Açık Gazete editörü Faruk Eskioğlu, Hayatın Sesi İngiltere temsilcisi Orhan Dil, TV10 İngiltere temsilcisi Elif Tabak, Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aladdin Sinayiç, Size Haber editörü Şükrü Bolat’ın da bulunduğu 18 gazeteci ortak bir açıklama yaparak televizyon ve radroların lisanslarının geri iade edilmesini istedi.

“İngiltere’de yaşayan Türkiyeli gazeteciler” imzasını taşıyan açıklama şöyle:

Basın özgürlüğü bir haktır

Bizler, İngiltere’de yaşayan Türkiyeli gazeteciler olarak, ülkemizdeki gelişmeleri büyük bir kaygı ile takip ediyoruz. Son olarak bazı televizyon ve radyoların, sebep gösterilmeden HKH’larla kapatılması basın özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbe oldu. İngiltere’de karşılaştığımız İngiliz ve diğer uluslardan meslektaşlarımıza bu durumu anlatmakta zorlanıyor ve yer yer de utanıyoruz.

Bu tür uygulamaların, ülkemiz demokrasisi açısından tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. İngiltere’de yaşayan Türkiyeli gazeteciler olarak, basına yönelik bu tür kararttma ve kapatmaların son bulmasını istiyoruz. Basının özgür yayın ilkelerine saygı duyulmasını ve kapatılan televizyon ve radyoların lisanslarının tekrar iade edilerek yeniden yayına başlamalarına izin verilmesini istiyoruz.

Unutmayalım ki; basını özgür olmayan bir ülkede halkı da özgür olamaz. Onun için halkın haber alma hakkının engellenmemesi gerekir.

 

2016250cookie-checkİngiltere’de gazeteciler basına özgürlük istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.