İngiltere’de koronavirüsten son üç günde ölen 4 doktor da göçmen

ARİF BEKTAŞ / EVRENSEL LONDRA – İngiltere’de 2 bin 352 virüs kurbanı arasında son üç günde yaşamını yitiren 4 göçmen doktor da bulunuyor.

İngiltere’de 5 Mart’tan itibaren yaşanan ölümler hızla yükseliyor. 1 Nisan itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 352’e yükseldi. 29 bin 474 kişiye koronavirüs teşhisi kondu. Ülkede yapılan toplam test sayısı ise 152 bin 979.

Yaşanan ölümler içinde 4 doktor var. Bu doktorların göçmen olması dikkat çekti. Doktorlar son üç günde hayatlarını kaybetti.

EMEKLİ OLMUŞTU GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORDU
Dün hayatını kaybeden 68 yaşındaki Nijeryalı Alfa Saadu emekli olmuştu. Fakat, sağlık servisindeki yetersiz personelden dolayı Başbakan Boris Johnson’un çağrısı ile hastaneye dönmüş ve tedavilere başlamıştı.

Saadu’nun yanı sıra Pakistanlı Habib Zaidi ve Sudanlı doktorlar Amged El-Hawrani ve Adil El Tayar, salgından hayatlarını kaybettiler.

İngiltere’de son yıllarda artan yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa rağmen, doktorlar mesleklerine olan bağlılıkları gereği, hayat kurtarmaya çalışırken hayatlarından oldular.

Ulusal Sağlık Servisi (NHS) bünyesinde çalışan doktorlardan ilk ölen 4 doktor için, Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk Kampanyası bir açıklama yaparak, “NHS’imizi göçmenler yaptı” dedi.

31 TÜRKİYELİ HAYATINI KAYBETTİ
Öte yandan, çoğunluğu Kuzey Londra’daki hastanelerde olmak üzere, bugüne kadar toplam 31 Türkiyelinin hayatını kaybettiği belirtildi. Türkiyeli 26 kurumun oluşturduğu Demokratik Güç Birliği’nin verdiği bilgiye göre, koronavirüs taşıyan 31 Türkiyelinin hayatını kaybetti.

2403210cookie-checkİngiltere’de koronavirüsten son üç günde ölen 4 doktor da göçmen

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.