İngiltere’de market satışında “koronavirüs” limiti

Birleşik Krallık genelindeki en büyük süpermarket zinciri olan Tesco, insanların koronavirüs nedeniyle evlerinde ürün depo­lamaya başlamasının ardından, belli gıda ve ev ürünlerinin satış­larına sınırlama getirdi.

Müşteriler, anti bakteriyel jeller, mendil veya spreyler, ma­karna ya da konserve sebzeler gibi bazı gıda ve ürünlerden en fazla beş tane alabilecek.

Yeni kuralların hem mağaza­larda hem de online satışlarda uygulanacağı açıklandı. Hükümet adına konuşan bir sözcü, virüse ne şekilde karşılık verileceğini görüşmek için Birleşik Krallık genelindeki süpermarketlerle iletişim halinde olduklarını açıkladı.

Waitrose da internet sitesinde bazı anti bakteriyel sabun ve mendil gibi ürünlerin satışına geçici bir sınırlama getirildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamalarda, müş­teri taleplerinin karşılanabildiğin­den emin olmak için tedarikçilerle görüşme halinde olunduğu ifade edildi. Boots da el dezenfektanlarının satışını kişi başına iki taneyle sınırlandırdı. Asda da buna benzer bir uygulama başlatırken, Sainsbury’s henüz mağaza veya online olmak üzere hiçbir ürün satışına sınırlama getirmediğini açıkladı.

Retail Economics tarafından yapılan bir ankete göre, Birleşik Krallık genelindeki tüketicilerin onda biri şu anda ürün depoluyor.

Cardiff Business School’dan lojistik ve ulaşım başkanı Dr. And­rew Potter, konuyla ilgili BBC’ye şu açıklamalarda bulundu:

“Şu anda mağazalarda boş raflar bulunsa da gelecek bir veya bir­kaç haftada bunların yeniden dolduğunu göreceğiz. Tedarik zinciri mağazalara teslimat yapmaya başlayacak ve umarım kısa dönemli olan bu kıtlık giderilecek ve her şey yeniden normale dönecek.

Bunun yanında, ülke genlindeki perakendeciler, insanların koro­navirüs endişelerinden istifade ederek el dezenfektanları ve yüz maskeleri gibi ürünlerin fiyatlarını arttırmaları durumunda cezalandırılacakları yönünde uyarıldı.

Rekabet ve piyasalar için yetkili kurum olan The Competition and Markets Authority (CMA), tedarikçilere sorumlu bir şekilde hareket etmelerini ve fiyatlandırma uygu­lamalarını takip ettiklerini söyledi.

BAKAN STOK SORUNU YOK

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs nedeniyle ülkede marketlerle gıda sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC’ye konuşan Bakan Hancock, korona­virüs nedeniyle İngiltere’deki sü­permarketlerde yiyecek ürünlerinin tükenmesi gibi bir durumla karşılaşılmayacağını söyledi. Hancock yine de halka marketlerden ihtiyaçlarından fazlasını satın al­maması uyarısında bulundu. Han­cock, “İnsanların ihtiyaçları olan­dan daha fazlasını satın almasına gerek yok. Hükümetimiz temel ürünlerin tedarikini sağlamıştır. Bu yiyecek tedariki içerisinde, bir sorun yaşamayacağımız konusunda son derece eminiz.” İfadelerini kullandı. Hancock, “Özellikle kendile­rini karantinaya almış olan kişilere yiyecek ve ihtiyaçlarının sağlanması konusunda süpermarketlerle birlikte çalışıyoruz.” ifadesini kullandı. Britanya Perakende Konsorsiyumu, İngiltere’de gerekli olan ihtiyaç malzemelerinin sağlanması konusunda acil durum planlarının mevcut olduğunu duyurdu.

İngiltere’de şu ana kadar test edilen kişilerin 116’sında Covid-19 virüsü tespit edilirken, bunların 25’i Londra’da ikamet ediyor. Dün aksam da 70 yaşında bir kadın hayatını kaybetti.

2395150cookie-checkİngiltere’de market satışında “koronavirüs” limiti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.