İngiltere’de pratisyen hekimler 4 günlük greve başladı

Arif Bektaş /Evrensel LONDRA – İngiltere’de yaklaşık 50 bin pratisyen hekim ücret zammı talebiyle 4 günlük greve başladı. Hekimler en az yüzde 26 ücret zammı talep ediyor.

İngiltere’de yaklaşık 50 bin pratisyen hekim ücret zammı talebiyle 4 günlük greve başladı. Geçtiğimiz ay yapılan bir günlük grevden sonra anlaşmaya yanaşmayan hükümete tepki gösteren hekimler, daha uzun süreli grev kararı almıştı.

YÜZDE 26 TALEP EDİLİYOR
Son 15 yılda kayda değer bir zam alamayan ve her yıl daha da kötüleşen ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen hekimler en az yüzde 26 ücret zammı talep ediyor.

Yeni mezun olan doktorların hala yıllık 15 bin sterlinle işe başlatılmasının büyük bir sömürü olduğunu söyleyen Tabip Odası (BMA), bir apandisit ameliyatına giren üç doktorun toplam yıllık maaşının 66 bin sterlin olduğunu ve hayat kurtarmanın hükümet nezdinde bir değerinin olmadığını belirterek, hekimlerin herhangi bir işte de bu ücreti alabileceğini açıkladı.

BAŞKA İŞ YAPMAYI BİLE DÜŞÜNÜYORLAR
Hekimlerin en az yüzde 79 oranında hekimliği bırakıp başka bir işte çalışmayı kafasından geçirdiğini belirten Tabip Odası, toplumun sağlığının hükümet tarafından tehlikeye atıldığının altını çizdi.

Pratisyen hekimler, ortalama 12 yıl çalıştıktan sonra doktor statüsüne alınıyor. Şu anda 12 yıllık pratisyen hekimler yıllık ortalama 28 bin sterline çalışıyor. Bu da öğretmen, postacı ya da inşaat işçilerinin maaşlarına denk düşüyor.

50 bin pratisyen hekimin greviyle birlikte milyonlarca randevunun ertelendiği ve hastanelerdeki sağlık servisinin de yüzde 40 oranında yapılamaz hale geldiği belirtildi. Grev, hükümetin oturup, makul bir teklifte bulunmadığı koşulda cuma gününe kadar devam edecek.

2680710cookie-checkİngiltere’de pratisyen hekimler 4 günlük greve başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.