İngiltere’de, resmi yazışmalara göre sığınmacılar yasadışı alıkonuluyor

İngiltere’de yüzlerce göçmen, BBC’nin elde ettiği İçişleri Bakanlığı e-postalarına göre, göçmen geri gönderme merkezlerinde yasadışı bir şekilde alıkonuldu. Bir e-postada Dover yakınlarındaki Manston kasabasında kurulan bir merkezde haddinden fazla insanın tutulduğu belirtildi. Söz konusu e-postada gözaltıların “artık yasal olmadığı” vurgulanırken, “İnsanları olabilen en kısa sürede otellere yerleştirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, örneğine rastlanmamış şekilde artan göçmen teknelerinin, iltica sistemi üzerinde “çok büyük bir baskı” uyguladığı kaydedildi. Bakanlık, “insanların olabildiğince hızlı bir biçimde otellere ya da diğer konaklama yerlerine götürülmesine çalışıldığını ” ifade etti.

E-postalar İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın Manston’a gerçekleştirdiği ziyaretten bir gün sonra, yani 4 Kasım’da gönderildi. Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında elde edilen e-postalara göre, İçişleri Bakanlığı yetkilileri endişelerden haberdar edildi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin Gölge İçişleri Bakanı Yvette Cooper, e-postalarla İçişleri Bakanlığı’nın yasaları nasıl çiğnediğinin ve planlama başarısızlıkların bu durumu nasıl ortaya çıkardığının görüldüğünü söyledi. Cooper, Braverman yönetimi altında İçişleri Bakanlığı sistemin kontrolünü kaybettiğini savundu.

Ekim ayında yaklaşık 4 bin kişinin Manston’da çadırlarda tutulduğu ve bunun da aşırı kalabalığa ve hastalıklara neden olduğu ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanlığı e-postalara göre ise Kasım ayının başında 450-500 civarında sığınmacı, Manston’daki aşırı kalabalık nedeniyle göçmen geri gönderme merkezlerine nakledildi. Bir e-postada, beş günlük yasal sürenin dolması gerekçesiyle insanları daha fazla tutmanın yasal olmadığı belirtildi… BBC TÜRKÇE

2655700cookie-checkİngiltere’de, resmi yazışmalara göre sığınmacılar yasadışı alıkonuluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.