İngiltere’de sendikalardan Özer ve Karataş çağrısı

İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC) 6 milyon işçi adına yazarımız Yusuf Karataş ve muhabirimiz Kemal Özer için özgürlük istedi.

İngiltere’den 6 milyon işçi adına, Yazarımız Yusuf Karataş ve Muhabirimiz Kemal Özer’e özgürlük talep edildi. Pazar gününden bu yana yıllık olağan konferansını gerçekleştiren İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC), tutuklu olan Yazarımız Yusuf Karataş ve gözaltında olan Muhabirimiz Kemal Özer’le dayanışma içinde olduklarını ve bu dayanışmayı, onlar özgür olana kadar sürdüreceklerini açıkladı.

İngiltere Temsilcimiz Arif Bektaş’la görüşen, 6 milyon işçinin üye olduğu konfederasyon Genel Sekreteri Frances O’Grady, gazetecilerin tutuklanmasının doğru olmadığını belirterek, konunun uluslararası ilişkiler komitesi başkanına aktarıldığını söyledi. Daha sonra,  Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Owen Tudor da temsilcimizle görüşerek, 6 milyon işçi adına Yusuf Karataş ve Kemal Özer’in derhal serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.

TUTUKLU BÜTÜN GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK

TUC’ye bağlı bir çok sendika da teker teker destek mesajları yayımlayarak, Türk devleti yetkililerinden Yusuf Karataş ve Kemal Özer’le birlikte tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etti.

Sendikacılardan bazılarının mesajı şöyle:

İtfaiye İşçileri Sendikası FBU Genel Sekreteri Matt Wrack ve Taşımacılık İşçileri Sendikası TSSA Genel Sekreteri Manuel Cortus

İtfaiye İşçileri Sendikası FBU Genel Sekreteri Matt Wrack: “Gazetecilik suç değildir. Gazeteciler Yusuf Karataş ve Kemal Özer derhal serbest bırakın.”

Taşımacılık İşçileri Sendikası TSSA Genel Sekreteri Manuel Cortus: “Türk Devleti yetkilileri Yusuf Karataş ve Kemal Özer’i, daha fazla zaman geçirmeden serbest bırakmalıdır. Bizce, Türkiye’deki tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılması gerekir.”

Ulusal Eğitim Sendikası NEU Eş Başkanı Louise Regan ve Kamu İşçileri Sendikası UNISON Uluslararası Komite Başkanı Paul Glover

Ulusal Eğitim Sendikası NEU Eş Başkanı Louise Regan: “Yusuf ve Kemal’in Türkiye’de cezaevinde olması utanç verici bir durumdur. Onlarla dayanışma içinde olacağız. Ulusal Eğitim Sendikası olarak, Türkiye’de, olup biteni ve doğruları yazdığı için tutuklu bulunan tüm gazetecilerle birlikte Yusuf ve Kemal’in de derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Kamu İşçileri Sendikası UNISON Uluslararası Komite Başkanı Paul Glover: “Kamu çalışanları Türkiye’de adaletsiz bir şekilde işlerinden oluyorlar. Özellikle gazeteciler. Gazetecilere özgürlük.”

İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC) Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Owen Tudor ve Ulusal Öğretmenler Sendikası NUT Genel Sekreteri Kevin Courtney

İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC) Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Owen Tudor: “Türkiye’de Evrensel Gazetesi Muhabirleri Yusuf ve Kemal, işledikleri hiç bir suç olmamasına rağmen gözaltına alındılar. Türkiye’de basın özgürlüğüne yapılan saldırılar kabul edilemez. Yüzlerce gazeteci işten atıldı ya da tutuklandı. Tutuklanan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. 6 milyon işçiyi temsil eden TUC adına gazetecilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Ulusal Öğretmenler Sendikası NUT Genel Sekreteri Kevin Courtney: “Tüm dünyada tutuklu gazetecilerin üçte biri Türkiye’de tutuklu. Türk hükümetine çağrıda bulunuyoruz: Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan ve tutuklanan Yusuf ve Kemal’in derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Demiryolu İşçileri Sendikası RMT Genel Sekreteri Mick Cash ve Kamu İşçileri Sendikası UNISON Genel Sekreter Yardımcısı Roger McKenzie

Demiryolu İşçileri Sendikası RMT Genel Sekreteri Mick Cash: “Yusuf Karataş ve Kemal Özer’in serbest bırakılmasını istiyoruz. Basın özgürlüğü çok önemlidir. Demokratik ve özgür toplumlarda gazetecilerin tutuklanmaması gerekir. Yusuf ve Kemal’i lütfen serbest bırakın.”

2121150cookie-checkİngiltere’de sendikalardan Özer ve Karataş çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.