İngiltere’de tatile hazırlananlara soğuk duş!

İngiltere’de turizm ve seyahat sektörleri, tatil için kuralların gevşetilmesini beklerken, Başbakan Boris Johnson, gelecek yıla kadar seyahatlerin normale dönmeyeceği konusunda uyardı.

Başbakan, Britanyalıları bu yaz kısıtlamasız yabancı tatiller beklememeleri konusunda uyardı ve seyahatin 2022 yılına kadar normale dönmesi pek olası değil.

Hertfordshire’daki bir laboratuvarı ziyareti sırasında konuşan Başbakan şunları söyledi:

“Ne olursa olsun, seyahat için zor bir yıl olacağını vurgulamak istiyorum. Zorluklar olacak, gecikmeler olacak, korkarım çünkü öncelik ülkeyi güvende tutmak ve virüsün geri gelmesini durdurmak olmalı.”

Turizm ve seyahat sektörü, uluslararası seyahat için trafik ışığı sisteminin gözden geçirilmesi, bazı turuncu liste ülkelerinin yeşil listeye taşınabileceğine dair Pazartesi günü duyuruya onaklanırken, Başbakanın son açıklaması hayal kırıklığına neden oldu.

BİRLEŞİK KRALLIK’TA MEVCUT DURUM

Dün İngiltere’de 178 yeni başvuru ile Kovid-19 hastalarının hastaneye yatışları artmaya devam ediyor ve toplam hasta sayısı 1.290’a ulaştı.

Yine dün İngiltere’de 10.000’den fazla vaka bildirildi ve haftalık vaka artışı ortalama yüzde 31,4 olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte, dün bildirilen beş yeni ölümle birlikte ölümler düşük kalmaya devam ediyor ve toplam Birleşik Krallık yetişkin nüfusunun yüzde 81,9’u en az bir doz aşı aldı.

Başbakan Johnson, geçen hafta yaptığı açıklamada, verilerin daha erken iyileşmesi durumunda iki haftalık bir “kırılma maddesi” ile 21 Haziran’daki son adım olan sıkı önlemlerin bir ay boyunca ertelendiğini duyurmuştu.

2525600cookie-checkİngiltere’de tatile hazırlananlara soğuk duş!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.