“İngiltere’de virüsten ilk Türk ölümü”

FARUK ESKİOĞLU / LONDRA – Ramadan Camii Vakıf Başkanı Erkin Güney ve UK İslamic Funeral Service’in yöneticisi Erkin Güney. Güney Londra’da yaşayan Elmaziye Kanlı adlı Kıbrıs kökenli bir kadının Farnborough Hastanesi’nde koronavirüsünden yaşamını yitirdiğini söyledi.

Güney, Elmaziye Kanlı’nın 80’li yaşlarında olduğunu belirterek, “Kendisini şahsen de tanıyordum, kızkardeşimin kaynanasıdır. Çok iyi bir insandı ve evinin de direğiydi. Ailecek çok üzgünüz” dedi.

Elmaziye Kanlı

Babası Ramadan Güney’in toplumda bir ilki gerçekleştirerek 1977’de “UK İslamic Funeral Service” ile cenaze lavazımcılığı işine de girdiğini anlatan Güney, “İngiltere’nin virüse karşı hazırlıksız olduğu anlaşıldı. Hastanelerden virüs kurbanı cenazelerle ilgili bilgi alamıyoruz. Büyük olasılıkla cenazeleri ailelere vermek yerine kendileri özel defnetmeyi planlıyorlar. Diğer cenaze şirketleri de yetkililerle iletişim kuramamaktan şikayetçiler” dedi.

Erkin Güney (Fotoğraf: Faruk Eskioğlu)

Güney UK İslamic Funeral Service’in kayıtlarına göre İngiltere’deki toplum üyelerinin yüzde 70’inin doyduğu yeri değil de doğduğu yerde gömülmeyi tercih ettiğini vurgulayarak, “Ne yazık ki hem İngiltere’deki otoritelerin bu konuda ne yapacağı belli değil, hem de memlekettekilerin… Büyük bir karmaşa yaşanıyor. Öte yandan memlekete uçaklar da kalkmıyor. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın yurtdışında virüsten yaşamını yitiren vatandaşlarını ‘memlekete gönderilerek defnedilme istekleri’ne de saygı duyarak gerekli girişimleri yapmaları gerekiyor” diye konuştu.

Babası Ramadan Güney’in yine toplumda bir ilki gerçekleştirerek 1981’de Türk Şehitliği’nin de bulunduğu Brookwood Mezarlığı’nı satın aldığını anlatan Güney şunları söyledi:

“Leningrad Mezarlığı’ndan sonra Avrupa’nın en büyüğü sayılan Brookwood Mezarlığı’nda yönetici olduğum 10 yıl önce, aralarında İçişleri Bakanlık temsilcisinin de olduğu üst düzey yetkililer mezarlığa gelip olası bir virüs ölümlerinde yeterlilik araştırması yapmışlardı. Şimdi bazılarına saçma gelebilir ama ben komplo teorilerinin doğru olduğuna inanıyorum.”

 

2397540cookie-check“İngiltere’de virüsten ilk Türk ölümü”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.