İngiltere’de yüzyüze eğitim için hedef: 8 Mart

Okulların açılmasının sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırmada ilk aşama olması bekleniyor…

Başbakan Boris Johnson, okulların en erken açılma tarihi olarak 8 Mart’ı işaret etti. Buna rağmen, 8 Mart tarihinin tüm öğrencilerin okullara dönmesi açısından kesin bir tarih olmadığı ve bunun gerçekleşmesinin birçok şeyin iyiye gitmesine bağlı olduğu ifade edildi.

Başbakan Johnson ayrıca, karantina önlemlerinin kademeli bir şekilde kaldırılması için belirlenecek yol haritasının, şubat ayının son haftasında açıklanabileceğini söyledi. BBC tarafından yayınlanan habere göre, okulların açılmasının ardından günlük yaşama yönelik kısıtlamaların da hafifletilmesi bekleniyor ama bu durum, aşı hedeflerinin gerçekleşmesine, NHS’in kapasitesine ve ölüm oranlarının düşmesine bağlı olacak.

Bunun yanında, öğrenciler ve okul çalışanlarına yönelik toplu test planlarının da devam ettiği belirtiliyor. İngiltere genelindeki okullar, yalnızca hassas durumda olan ve kilit rollerde görev yapan çalışanların çocukların için açık. Okullar, “Christmas” tatilinden bu yana diğer tüm öğrencilere kapalı. Hükümet daha önce, okulların durumu da dahil olmak üzere, İngiltere’deki kısıtlamaları yeniden gözden geçirmek için 15 Şubat tarihini işaret etmişti. Bu da öğrencilerin yarı yıl tatili sonrasında okullara dönebileceğine yönelik umutları arttırmıştı.

Başbakan Boris Johnson, Başbakanlık Ofisi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Okulların en erken 8 Mart’ta açılmasının mantıklı olacağını düşünüyoruz ve tüm okulların yeniden açılacağını umuyoruz. Umutluyum ama bu, yapabileceğimizin en erkeni. Ayrıca bu durum, hepimizin birlikte çabalayarak pandemi süresince uygulanan temel yöntemlerle vakaları azaltmamıza bağlı.” Başbakan Johnson, ayrıca yıl boyunca aksayan eğitimleri telafi edebilmeleri adına okullara 300 milyon sterlinlik yeni bir kaynak yaratılacağını da söyledi.

Öğretmen ve okul müdürleri sendikaları da okulların yeniden açılmasını desteklediklerini ama bunun güvenli bir şekilde yapılması ve aceleye getirilmemesi gerektiğini belirtiyor. Okul liderleri sendikası NAHT’ın genel sekreteri Paul Whiteman, hükümetin güvenlik önlemlerini gözden geçirmek ve okulların tam olarak yeniden açılması adına okul müdürleriyle birlikte çalışması gerektiğini söyledi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hükümetin ayrıca, çocuklarını yeniden okula göndermelerinin güvenli olduğu konusunda ailelere güvence vermesi gerekiyor. Okullara dönüşün başarılı olması için hükümetin geçmesi gereken bir güven testi var.”

2489150cookie-checkİngiltere’de yüzyüze eğitim için hedef: 8 Mart

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.