İngiltere’de zenginler için aşı turizmi

Telegraph gazetesi, Kovid-19 aşısına sahip olmak isteyenlerin yüz binlerce TL harcadığını gözler önüne serdi. İngiltere’de zenginlerin üye olduğu bir şirket aşı turizmi başlattığını duyurdu.

İngiltere’de ücretsiz yemeğe muhtaç bırakılmış milyonlarca insan varken, Knighstbridge Circle adlı bir şirket yıllık 25.000 İngiliz poundu (yaklaşık 250 bin TL) ödeyenleri aşıya erişimin kolay olduğu ülkelere gönderdiğini duyurdu.

Telegraph gazetesine konuşan Knighstbridge Circle adlı bir kişisel hizmet şirketi, yıllık 25.000 İngiliz poundu (yaklaşık 250 bin TL) ödeyen üyelerini aşıya erişimin kolay olduğu ülkelere gönderdiğini duyurdu. Yıllık yüklü bir meblağ ödeyen üyelerin aşıya erişimin kolay olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’a özel olarak seyahat ettiğini açıkladı. Şirket üyelerinin yüzde 40’ının Birleşik Krallık’tan olduğunu aktarırken oluşumun kurucusu Stuart McNeill, bu süreç ile ilgili detayları verdi.

PARASI OLANA LÜKS AŞI TATİLİ

Müşteri profilinin geniş olduğunu ve üyelerin çoğunun birden fazla pasaportu olduğunu ve farklı ülkelerde evleri olduğunu anlatan McNeill, “Üyelerimize şu an aşı yapabildiğimizi söylemekten çok heyecanlıyız. Bütün mevcut üyelerimize bu seçeneği sunuyoruz. Biz şu an yeni lüks tatil ve aşı programının öncüleriyiz. Güneşli bir yerde villada birkaç hafta geçiriyorsunuz, aşı oluyorsunuz, sertifikanızı alıyorsunuz ve geri dönüyorsunuz. Müşterilerimizin çoğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne iş için gittiği sırada aşı oldu” dedi. McNeill, üyelerinin kaldıkları villada yüzme havuzu, özel bir şef ve temizlik çalışanları olduğunu da söyledi.

Üyelerinin son birkaç haftada Birleşik Arap Emirlikleri’nde Pfizer ve Sinopharm’ın aşısını olduğunu ve dozların arasında 21 günlük fark olması gerektiğini söyleyen McNeill, “Bugün Hindistan’da AstraZeneca ile de görüşmelerimiz olumlu geçti. Ama Hindistan ile Birleşik Krallık arasındaki vize süreci zor olduğu için Marakeş’te bir klinikle anlaşabiliriz” diye anlattı.

Dubai’de bir aylık konaklamalı “lüks aşı tatilinin” fiyatının iki kişi için yaklaşık 40.000 İngiliz poundu (yaklaşık 400.000 TL) olduğunu söyleyen McNeill, “Bu fiyatın içinde Emirates Havayollarında first class seyahat, Jumeirah Beach’te deniz manzaralı konaklama ve aşı bulunuyor” dedi. Şirketin 65 yaşın altındakilere henüz aşı yapmadığını söyleyen McNeill, gerçekten ihtiyacı olanlara aşı imkanı sunmak istediklerini öne sürerek “Etik anlayışımız var ve gerçekten ihtiyacı olanların aşı olmasını istiyoruz. Sadece üyelerimiz değil onların ebeveynleri ve dede-nineleri de aşı olabilir” dedi.

İngiltere’de ücretsiz yemek sistemine kayıtlı çocukların ailelerine verilen gıda paketlerinin içinde yer alan ürünlerin çocukların beslenmesi için yeterli olmadığı ortaya çıkmıştı. Ülkede gıda paketlerine muhtaç bırakılan milyonlarca insan var. (DIŞ HABERLER)

2484070cookie-checkİngiltere’de zenginler için aşı turizmi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.