İngiltere’den KKTC’ye direk ticaret ve uçuş kampanyası

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası (İngiltere KTTO) Başkanı Muhammet Yaşarata, İngiltere’den KKTC’ye direk uçuşlar için 17 Haziran’da Londra’da kampanya başlatacaklarını söyledi.

Yaşarata “İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafından Londra’da ikinci kez 17 Haziran’da düzenlenecek olan ‘Kıbrıs Türk Kültür Festivali’, İngiltere ve Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıslı Türkler için bir dönüm noktası niteliğinde olacaktır!” dedi.

“Festivalde, İngiltere’den KKTC’ye direk ticaret ve direk uçak charter seferlerinin başlaması için kampanya başlatılacaktır” diyen Yaşarata şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk Ticaret Odası, İngiltere Kıbrıs Türk Konseyi ve İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası bu kampanyayı Festival’de başlatacaktır. Tüm İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin ve hatta Kıbrıs’tan gelebilecek tüm Kıbrıslı Türklerin ve onların tanıdığı tüm İngiliz ve yabancıları getirmeleri çok önemlidir. Tüm Kıbrıslı Türklere bu güzel Festival hayırlı ve uğurlu olsun…”

Konsey’in organize ettiği “Kıbrıs Türk Kültür Festivali”, 17 Haziran’da Enfield Town Futball Club Donkey Lane’de bir günlük olarak gerçekleşecek.

Birleşik Krallık’ın 2019’da Brexit ile AB’den ayrılacak olması hükümeti üçüncü ülkelerle yeni ticari anlaşmalara yöneltmişti. Uzmanlar, KKTC’nin bu süreç içinde izolasyonları kaldırması ve direk uçuşu sağlaması için uygun bir ortam olarak değerlendiriyor ve AB’nin dayattığı izolasyonların Birleşik Krallık tarafından kaldırılma olasılığını her zamankinden güçlü görüyor.

2190550cookie-checkİngiltere’den KKTC’ye direk ticaret ve uçuş kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.