İngiltere’den yabancı eşin vizesine zorluk

İngiltere, yabancı ülkedeki eşin oturum vizesine yeni zorluklar getirdi. A1 sınavını geçip 2.5 yıl oturum aldıktan sonra A2 sınavına girecek eşler için sürekli oturum başvurusu süresi de 10 yıla çıkartılıyor.

Göçmenlik hukuku uzmanlarından Ozoran Türkan Solicitors’den Avukat Dudu Ozoran, İngiltere’nin göçmenlik alanında yeni değişiklerere gideceğini söyledi.

A1 sınavını geçip 2.5 yıl oturum aldıktan sonra A2 sınavına girecek eşler için sürekli oturum başvurusu süresi de 10 yıla çıkartılıyor Avrupa Birliği’nden çıkış kararı alan İngiltere’nin süreci nasıl işleteceği merak edilirken önümüzdeki dönemde göçmenlik yasaların daha da katı hale getirileceği gündemde.

Birleşik Krallık’ta göçmenlik yasaların 1 Mayıs 2017 itibarıyla değişeceği ve bu değişimin ise en çok eş vizesiyle ilgili olacağı ifade ediliyor. Göçmenlik hukuku uzmanlarından Ozoran Türkan Solicitors’den Avukat Dudu Ozoran yeni değişiklerle ilgili şu açıklamayı yaptı;

“İngiltere’ye eş olarak giriş yapıldığında Türkiye’de A1 sınavı yapıyorlar. 2.5 yıl oturum veriyorlar ve 5 yıl oturum sonrasında da sürekli oturum hakkı veriliyordu. Yeni Yasa 1 Mayıs 2017’den sonra uygulanmak üzere eşlere A1 sınavını geçip 2.5 yıl oturum aldıktan sonra A2 sınavını getiriyor. Bu sınavları geçemeyenler tekrarlayacaklar. Ayrıca sürekli oturum için başvuru süresi 5 yıldan 10 yıla uzatılıyor.”

“Sınavı geçemeyenlerin konumu ne olacak” sorumuzu da Ozoran “İçişleri Bakanlığı’na bu konuyu aydınlatmaları için yazdık. Yanıtı geldiğinde daha ayrıntılı bilgilerle sizinle paylaşacağız” diye yanıtladı. Ozoran, İçişleri Bakanlığı’nın yeni yasayı 6 ay önce 3 Kasım’da tanıttığını belirterek şunları söyledi:”Türkiye’deki eşler A1 sınavını çok zor geçiyorlardı. Şimdi A2 daha zorlu bir sınav olacak. Bir an önce başvurularını yapmalarını öneririz. Daha sonra konuyla ilgilenenlere yol gösterici açıklamalar da yapacağız…”

Londra’da Türkçe konuşan topluma 1981 yılından beri hukuk alanında hizmet veren Ozoran Turkan Avukatlık Bürosu, alım-satım işlemleri, aile hukuku ve göçmenlik gibi alanlarda müşterilerine servis sunuyor.

Avukat Dudu Ozoran, ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin “203 Green Lanes, Stoke Newington, London N16 9DJ” adresindeki Ozoran Türkan Solicitors’ten (020 7354 0802) rendevu almalarını da önerdi.

2028400cookie-checkİngiltere’den yabancı eşin vizesine zorluk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.