“İngiltere’nin Türkiye’de iltica merkezleri kurulacağı” haberleri yalanladı

Türk Dışişleri Bakanlığı, İngiliz basınında yer alan, İngiliz hükümetinin Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde mülteci merkezleri kurmayı planladığına dair haberleri yalanladı.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada “Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir” denildi.

İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace, Mail on Sunday gazetesinde Pazar günü yayımlanan yazısında Afganistan’daki gelişmelere de değinerek “İçişleri Bakanı ile birlikte bir sonraki aşamayı planlıyoruz. Bu ülkeye getirme yükümlülüğümüz olan Afganlar için Afganistan’ın dışındaki bölgede işlem merkezleri oluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

Mail on Sunday, Wallace’ın yazısının ardından yayımladığı Glen Owen ve Ian Gallagher imzalı analiz haberinde, “Savunma Bakanlığı’nın, Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde bu merkezleri oluşturmayı değerlendirdiğini” yazdı.

İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesi de aynı gün yayımlanan Dan Sabbagh imzalı haberinde, kabine üyelerinin tüm askeri birlikler çekilmeden tahliyelerin tamamlanamayacağını kabul ettiğini; “İngiltere’nin Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için iltica merkezleri oluşturmayı planladığını” yazdı.

The Mail on Sunday gazetesinde bugün yayımlanan bir makalesinde Wallace, planın detaylarından bahsetmedi. Wallace ayrıca ABD’nin Afganistan’ı terk etmek için son tarihi olan 31 Ağustos’tan önce “hiçbir ülkenin tahliyelerini tamamlayamayacağını” ifade etti.

2542730cookie-check“İngiltere’nin Türkiye’de iltica merkezleri kurulacağı” haberleri yalanladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.