Irak Başbakanı’ndan acı itiraf

Irak Başbakanı Haydar el Abadi ülkesinin terör örgütü IŞİD’le mücadelesi konusunda devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Başbakan Abadi, merkezi hükümetin IŞİD’e karşı en ağır yenilgisini geçtiğimiz yıl Musul’da aldığını itiraf etti. IŞİD militanları Musul’a girmeden önce kenti terk ederek kaçan Irak ordusu ardından büyük bir cephane bıraktı.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, IŞİD’in sadece Musul’da Irak ordusuna ait 2300 Humwee tipi zırhlı araca el koyduğunu söyledi. IŞİD’in ele geçirdiği 2300 zırhlı aracın Irak ordusuna maliyeti tam olarak bilinmiyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak ordusuna yeni 1000 adet Humwee zırhlı araç satmak için pazarlık yapıyor. 1000 adet tam donanımlı Humwee zırhlı aracın Irak ordusuna maliyetinin 579 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

IŞİD’in Ramadi’yi ele geçirmesinin ardından Irak ordusunun Şii militanlarla karşı atağı devam ediyor.

Irak’ın Ninova, Salahaddin ve Anbar vilayetlerinde güvenlik güçleri ve uluslararası koalisyona ait uçaklar hafta sonu IŞİD’e operasyon düzenlendi. Operasyonda 100’den fazla IŞİD militanının öldürüldüğü belirtiliyor.

Irak Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik hava operasyonlarında örgüte ait çok sayıda askeri mühimmat ve mevzinin yok edildiğini duyurdu.

1454220cookie-checkIrak Başbakanı’ndan acı itiraf

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.