‘Irak batağından çıkmaya çalışıyorlar’

İngiltere’nin Bosna’daki kuvvetlerinin eski komutanı Rose, “Bu, utanç verici şekilde ellerini temizlemeye çalışmaktır” ifadesini kullandı.


Blair ve Bush’u “kan kardeşi” olarak niteleyen Rose, “Her ikisi de bize Irak’ı, Irak hükümetinin yönetmekte olduğunu söylüyor. Bu utanç verici bir el temizleme hareketidir. Aslında onlar da Cenevre konvansiyonuna göre işgal ettikleri ülkenin yasalarının ve düzeninin tümüyle ve felakete varan bir biçimde ortadan kalkmasından sorumlu olduklarını biliyorlar” açıklamasında bulundu.


Rose, The Independent on Sunday gazetesine yazdığı makalede, “Bush’un hiç değilse askerlerini desteklemek için gereken kaynağı sağladığını, Blair’in bunu da yapamadığını” belirtti.


Blair’in İngiliz askerlerinin hayatını gereksiz yere tehlikeye attığını da ifade eden Rose, buna savunma bütçesinde yapılan kısıtlamaların yol açtığına dikkat çekti.


Rose, hükümetin tüm açıklamalarına rağmen silahlı kuvvetlerin alması gereken desteği alamadığını, yeni yasal düzenlemelerin de askerliğin mesleki özelliklerini göz ardı edilerek hazırlandığını kaydetti.


Savunma Bakanı Des Browne’un savunma bütçesine son üç yıldır açılan ek fonlarla eleştirilere cevap vermeye çalıştığını ifade eden Rose, ancak bu fonlardan, helikopter filosunun yenilenmesi gibi teknik ihtiyaçların karşılandığını belirtti.


Rose, Blair’in son altı ayda savunma bütçesinde yaptığı kısıtlamaların özellikle Afganistan ve Irak’taki İngiliz askerlerini gereksiz riske soktuğunu kaydetti.

797760cookie-check‘Irak batağından çıkmaya çalışıyorlar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.