‘Irak savaşını tek başına kazanamayız’

Sanchez basına yaptığı açıklamada “2003 yılından beri Irak’tayız ve eğer sadece askeri güç unsuruna başvurursak burada yıllarca savaşırız” dedi. Sanchez, ”Burada insanları öldürmeye bir on yıl daha devam edebiliriz ve bu ülkedeki siyasi ve ekonomik meseleleri halledene kadar buradaki problemimiz sürer” görüşünü dile getirdi.

Taraf tutan politikaların Irak savaşındaki çabaları sekteye uğrattığını öne süren Sanchez “Amerika bunu kabul etmemelidir. Burada Amerika’nın güvenliği tehlike altındadır” dedi.

ABD’deki siyasi liderleri eleştirirken, Başkan George W. Bush ile Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in adlarını vermekten kaçınan Sanchez “Ben bir askerim ve orduyu siviller kontrol eder” demekle yetindi.

Sanchez, gazetecilerin “Irak’taki başarısızlıkların kimin hatası olduğu” yolundaki ısrarlı sorularına “Politikalar nereden geliyor?” diye karşılık verdi.

ABD’nin Texas eyaletine bağlı Rio Grande kentinden olan Sanchez, Haziran 2003 ile Temmuz 2004 tarihleri arasında Irak’ta ABD öncülüğünde görev yapan koalisyon askerlerinin komutanlığını yürütmüştü. Sanchez’in Irak’ta komutanlık yaptığı dönemde Ebu Garib hapishanesindeki mahkumlara işkence yapılması skandalı patlak vermiş, ancak Sanchez, ABD Kara Kuvvetlerinin yaptığı soruşturma sonucu aklanmıştı.

 

1139720cookie-check‘Irak savaşını tek başına kazanamayız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.