Irak ve Filistin’e tekno yardım

Malezya’dan , Filistin ve Irak devlet personeline teknoloji eğitimi…

Geçen hafta Doha’da tamamlanan G-77 zirvesinde, topluluğa üye gelişmekte olan ülkelerin sorunları görüşüldü.   Zirveye katılan Malezya Başbakanı Abdullah Badawi, savaş mağduru iki ülke olan Irak ve Filistin’e yeniden yapılanmaları için teknolojik eğitim programı sağlayacaklarını açıkladı. Başbakan, sözkonuus ülkelerin sadece devlet görevlileri değil, öğrencilerinin de bu programdan  yararlanabileceklerini açıkladı. Irak ve Filistin’li öğrenciler Malezya Enstitülerinde  bulunan “İnformation Comminucation Technology (ICT)”    merkezlerinde çalışmalarını yüksek seviyede sürdürebilecekler.

Başbakan Badawi, önerisini, her iki ülkenin liderleriyle karşılıklı yaptığı görüşmelerde sundu. Başbakan açıklamasında, ülkesinin teknolojik yönden ileri düzeyde olduğunu ve gelişmekte olan bu iki dost ülkenin devlet personeline bu yönden yardımcı olmaktan mutlu olacağını söyledi. 

Malezya Başbakanı Abdullah Badawi, G-77 zirvesinde ayrıca Katar, Mozambik, Bangladeş, Nepal  liderleriyle  de görüşme yaparak, onlara inşaat sektörü konusunda yardımcı olabileceklerini teklif etti.

Badawi, gelişmekte olan ülkelerin iştirak ettiği G -77 zirvesinde tüm ülkelere hitabında, Birleşmiş Milletlerin güçlendirilmesi, güney- güney ve güney-kuzey koordinasyonlarının sağlanması konusunda önemli bir anlaşma noktasına varılabildiğini söyledi. Yine de, gelişmekte olan ülkelere daha fazla dikkat yöneltilmesinin hala ihtiyaç olduğunu ve özellikle yoksulluk için gelişmiş ülkelere daha fazla görev düştüğünü ilave etti.

Irak ve Filistin için teknolojik eğitim yardımı sunan Malezya, ülkesindeki teknolojik üsler ile tanınıyor. Bu gelişmeler nedeniyle Bill Gaztes tarafından da sık sık ziyaret edilen ülke, şu an dünyanın en büyük teknoloji projelerinden birisini sürdürüyor. 1996 başlamış olan ve yaklaşık 25 yıl içinde bitecek olan “Multimedia Super Corridor” üssü,15 km genişliğinde ve 50 km uzunluğunda bir alanı kapsıyor. Şu an ikinci aşamasını sürdüren proje, üçüncü son aşaması tamamlandığında Malezya’yı tamamen teknoloji ve  bilgi toplumu haline getirecek.

1109030cookie-checkIrak ve Filistin’e tekno yardım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.