‘Irak’la temaslar artacak’

Babacan, Ankara’ya resmi ziyarette bulunan Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. 


Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Babacan, “Yakın bir zamanda Ankara’dan Erbil’e ya da Erbil’den Ankara’ya özel bir temas olacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: 


“Biliyorsunuz bizim Irak’taki tüm gruplarla diyaloğumuzu ve ilişkilerimizi geliştirme gibi genel bir politikamız var. Ancak özellikle Irak’ın kuzeyindeki yönetimle terör örgütü PKK konusunda bazı farklı görüşler, farklı yaklaşımlar söz konusuydu. 


Ancak önümüzdeki dönemde Irak’ın kuzeyindeki yönetimle farklı seviyelerde farklı temasların sıklaşmasını bekleyebilirsiniz. Bu, hem terör örgütüyle mücadele açısından önemlidir, hem de Irak’ın geneliyle olan ekonomik ilişkilerimiz, enerji konularıyla alakalı ilişkilerimiz açısından önemlidir.” 


Babacan, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu yineleyerek, terör örgütüyle mücadelede uluslararası dayanışmanın son derece önemli olduğunu ve terör örgütünü izole etmenin birinci hedef olduğunu belirtti.

1058660cookie-check‘Irak’la temaslar artacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.