Irak’ın maliyeti: 2 milyar dolar

Houston, Avustralya askerlerinin Irak’ın güneyinden yıl ortasında çekileceğini de kaydetti. Houston “Avustralya’nın Irak’taki görevi bitmiştir” dedi.

“YIL ORTASINDA ÇEKİLEBİLİRİZ”

Senato’da ilgili komisyona ifade veren Angus Houston, Irak Savaşı’nın Avustralya’ya maliyeti’nin Temmuz 2007 itibarıyla 1.5 milyar doları aştığını, 2010 yılına kadar 600 milyar dolar daha harcanacağının tahmin edildiğini kaydetti. Genelkurmay Başkanı Avustralya askerlerinin yıl ortası itibarıyla bu ülkeden ayrılabileceklerini de belirtti.

Askerler çekildikten sonra bu ülkede sadece iki izleme uçağı ve bir savaş gemisi bırakılacak. Ayrıca Bağdat’taki Avustralya elçiliğini korumakla görevli 100 asker bulundurulacak. Irak’taki koalisyon güçleri komuta kademesinde bulunan Avustralya asker ve subayları da Irak’ta kalacak grup içinde yer alacak.

Houston verdiği ifadede askerlerin geri çekilmesinin hükümet değişikliği ile ilgisi olmadığını, koalisyon hükümeti seçimleri kaansaydı, çekilmenin yine de gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Stephen Smith, ABD ve İngiltere ile görüşerek askerlerin yıl ortasıundan itibaren Irak’tan geri çekilmeye başlanacağını söyledi. Irak’tan askerlerin çekilmesi İşçi Partisi’nin en başta gelen seçim vaadlerinden biri olmuştu. Devlet Bakanı John Faulkner ise hükümetin Irak’a başka şekilde yardımcı olmanın yollarını incelediğini açıkladı.

1167800cookie-checkIrak’ın maliyeti: 2 milyar dolar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.