Irak’ta 3 saldırıda 60 ölü… Yeter artık ABD!

Balad’da pazar yerinde aynı anda yapılan üç intihar saldırısı ortalığı kan gölüne çevirdi. Otomobillere yerleştirilen bombalar gün batmadan, pazarın kurulduğu caddenin birbirine bakan iki ayrı yerinde patladı. Uzmanlar pazarın en kalabalık saati akşam hava serinliğinin bilinçli olarak seçildiğine dikkati çekti.

Nüfusunun çoğunluğunu Şiiler oluşturduğu Balad’ta azınlıktaki Sünnilerden oluşan direnişçilerin giderek daha sık biçimde Şii sivilleri hedef aldığı sanılıyor. Bir süre önce Irak’taki El Kaide grubu Şiilere karşı topyekün savaş çağırısında bulunmuştu.

Geçen Salı günü de ABD’li ve Iraklı askeri yetkililer El Kaide’nin Irak’taki ikinci ismini öldürerek büyük bir darbe gerçekleştirdiklerini öne sürmüştü. El Kaide’nin öldürülenin öyle üst düzey birisi olmadığını açıklamasına karşın intihar saldırısıyla misilleme yaptığı sanılıyor.
 
Öte yandan Irak’taki askeri operasyonlardan sorumlu iki ABD’li komutan, önümüzdeki iki ayın ABD öncülüğünde huzurun sağlanabileceğinin kontrol etme açısından önemli olduğunu belirtti. Söz konusu iki ay içinde Irak’ta, anayasa referandumu ve seçimler yapılacak.

AÇIK GAZETE: Toplu katliamlarla asker sivil ayırmaksızın yoğunlaşan saldırılar Irak’ta yeni bir senaryonun oynanmaya başladığı izlenimi veriyor…  Direnişçilerin belini kıramayacağını anlayan ABD ve İngiltere’nin iç savaşı körükleyerek “eski taktikleri” böl parçala yöntemini uyguladığı düşünülebilir…

1115190cookie-checkIrak’ta 3 saldırıda 60 ölü… Yeter artık ABD!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.