‘Irak’ta böyle şiddet beklemiyorduk’

Beckett, bir hafta sürecek Hindistan ziyaretinin ilk gününde bir konferansta yaptığı konuşmada, Irak’ta güvenliğin vahim durumda olduğunu belirterek, Amerikan ve İngiliz askerlerinin, başkent Bağdat ve Basra’da şiddeti kontrol altına almak için büyük çaba gösterdiğini kaydetti.


Margaret Beckett, Irak’ta ölümleri “çok korkunç” sözleriyle değerlendirerek, Irak’ta savaş sonrası senaryoyla ilgili olarak hesaplamaların doğru yapılmadığı konusunda çeşitli tartışmalar olduğuna dikkati çekti.


Beckett, “herhangi birinin, uzun zamandır mezhepler arasında beslenen nefretin şu andaki gibi patlak vereceğini öngöreceğini sanmadığını” ifade ederek, Irak’ta yıkıma devam etmekle ilgilenen ve Irak halkı için yapılan herhangi bir gelişmeyi sekteye uğratmaya hevesli birçok kişi bulunmasını “gerçekten korkunç” bulduğunu bildirdi.


Irak İçişleri Bakanlığı, ülkede her gün 40’tan fazla sivilin şiddet olaylarında öldüğünü açıklamıştı. İngiltere’nin Irak’ta çoğu Basra ve çevresinde görevli 7 bin 200 askeri bulunuyor.


FOTOĞRAF (Açık Gazete): Margaret Beckett


 

796040cookie-check‘Irak’ta böyle şiddet beklemiyorduk’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.