Irak’ta felç oldu, Bush’a savaş açtı!

Geçen yıl nisan ayında Sadr kentindeki bir operasyonda omuriliğine saplanan şarapnelle belden aşağısı sakat kalan ve tekerlekli sandalyede mahkum olan genç asker, o günden bu yana yazılı ve görsel basın yoluyla Başkan Bush’un önderliğinde sürdürülen bu savaşın büyük bir yalandan ibaret olduğunu anlatmaya çalışıyor. Young geçen yıl Toronto Film Festivali’nde gösterilen belgesel film “Body of War”da kendi hikayesini anlatarak ülkesini dolaşmaya devam edecek.

PETROL UĞRUNA SAVAŞTIK

Young’a göre savaşın tek sorumlusu kendisiyle görüşmek istemeyen Başkan Bush. Çünkü kendi deyimiyle “asker olarak 11 Eylül saldırılarının intikamını almaya” gittiği Irak’ta her şey olumsuz gelişti. “Ahlaksız bir savaşa yollandık ve hedefin kim olduğu bile belli değildi. Gün geçtikçe Irak’ta kitle imha silahı olmadığına inandım. Arkadaşlarıma petrol kuyularını gösterip, İşte bu yüzden buradayız, bu büyük bir hata. Irak’taki 160 bin askerimizle daha önce hiç olmadığımız kadar kolay bir hedefiz. Bin Ladin, Bush’a, ulusal güvenliği zayıflattığı için teşekkür edecek” diyor.

GİDERKEN PROZAC VERDİLER

Young, “Düşünün, size feshetme yetkiniz olmayan bir kontrat imzalatıyorlar ama ordu gerekli gördüğü durumlarda kontratın süresini uzatabiliyor. 11 Eylül sonrası orduya yazılmadan önce görmeye gittiğim papaz bile bana “Iraklıları öldürmeye başlayınca kendini daha iyi hissetmeye başlayacaksın” dedi. Bana Prozac verdiler ve Irak’a yolladılar. Vietnam’da 12 yıl ve 58 bin kayıp verilmişti. Tarih tekerrür ediyor” diye konuştu. (AKŞAM)

1096810cookie-checkIrak’ta felç oldu, Bush’a savaş açtı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.