Irak’ta kolera salgını: 122 vakaya rastlandı

Sağlık Bakanı Dr. Salih El Hasnavi, Dünya Sağlık Örgütünün Irak’taki temsilcisiyle düzenlediği basın toplantısında, kolera vakalarıyla ilgili durumun abartıldığını söyledi. 36’sı kesin, 86’sı şüpheli 122 vakanın tespit edildiğini belirten Hasnavi, bu vakalardan 5’inin ölümle sonuçlandığını ifade etti. 
Haberin devamı 

Hasnavi, 36 vakanın bölgelere göre dağılımını Babil’de 20, Misan’da 1, Bağdat’ın Dicle Nehri’nin batı yakasında kalan Karh bölümünde 6, Bağdat’a bağlı Mahmudiye bucağında 3 ve Yasufiye bucağında 4 ve Dicle’nin doğu yakasında kalan Bağdat’ın Rusafa bölgesinde ise 2 olarak açıkladı.

Kolera vakalarının sayısında 2007 yılında büyük artış yaşandığını, sayının 4 bin 659’u bulduğunu kaydeden Hasnavi, Sağlık Bakanlığı olarak şüpheli vakaların görüldüğü yere derhal ekipler göndererek gerekli müdahalede bulunduklarını ifade etti.

Hasnavi, kolera vakalarını kontrol altına almanın temiz içme suyunun temin edilmesiyle mümkün olabileceğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütünün Irak’taki temsilcisi Naime El Kasir de ülkede görülen kolera vakalarıyla ilgili yaygara koparıldığını, komşu ülkelerden bile kendilerini arayanlar olduğunu söyledi.

El Kasir, “Bu hastalığın görülmesi normal bir şey. Gelişmiş ülkelerde bile görülüyor. Kolera vakalarının görüldüğü yerleri hemen kuşattık ve gerekli önlemleri aldık. Dünya Sağlık Örgütü olarak bizim görevimiz, Irak Sağlık Bakanlığına teknik ve lojistik destek vermek ve bu desteği verdik. Din adamlarından temizlik konusunda halkı uyarmalarını istedim. Bir kişi koleraya yakalanmış olsa bile tehlikelidir. Ama bir ilin ya da bir bölgenin hemen felaket ya da kriz bölgesi ilan edilmesi doğru değildir” dedi.

1178220cookie-checkIrak’ta kolera salgını: 122 vakaya rastlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.