Irak’ta İran’a satılan tüfekler bulundu

Britanya’da yayımlanan The Daily Telegraph gazetesinin Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Avusturya’nın Steyr-Mannlicher fabrikası tarafından geçen yıl sonunda İran’a satılan 800 adet HS50 tipi dürbünlü tüfeklerin 100 kadarından oluşan büyük bir parti ele geçti.

Britanya Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, haberle ilgili olarak, “Bu silahların kötü amaçlı ellere düşmüş olması olasılığı gerçek oldu” yorumunu yaparken, gazete, silahların İran’a tesliminin üzerinden 45 gün geçmeden, zırhlı araçla devriye gezmekte olan bir Amerikan askerinin, Iraklı direnişçiler tarafından değeri 15 bin avro olan bu silahla öldürüldüğünü yazdı.

Gazete, son 24 saatte düzenlenen ve 100 kadar tüfeğin ele geçtiği büyük baskından önce Amerikan askerlerinin son 6 ay içinde bu silahtan az miktarda yakaladıklarını da bildirdi.

Uzun menzilli ve yüksek isabet oranına sahip bu silah, 1,5 km öteden kurşun geçirmez yeleği ve Amerikan askerlerinin kullandığı Humvee marka personel taşıyıcı araçların zırhını delebiliyor. Keskin nişancı tüfeği, İran tarafından geliştirilen özel bir mermiyle zırhlara karşı daha etkili olabiliyor. İran polisi bu silahı ilk olarak 2005’te, NATO üyesi olmayan Avusturya hükümeti tarafından verilen ihraç izniyle kullanmaya başlamıştı.

1146160cookie-checkIrak’ta İran’a satılan tüfekler bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.