İranlı Kürt feminist: Protestoları kontrol edemez konumdalar

İranlı Kürt feminist aktivist Fatemeh, İran’da protestoların devam edeceğini çünkü halkın zihniyetinin değiştiğini ve iktidardaki mollaların da eylemleri artık kontrol edemediğini söyledi.

İranlı Kürt feminist aktivist Fatemeh sosyal medyada İran’daki son duruma şöyle anlattı:

“Şimdiye kadar en az 280 ölüm oldu, çoğunlukla Belucistan’da. İran Kürdistan’ında 50’den fazla insan öldürüldü. Binlerce yaralı var, binlerce tutuklama var, yaralılara özel kesin rakam yok. hakikaten ağır yaralanmayanlar için tutuklanma korkusuyla hastaneye gitmiyorlar! Polis şiddeti sonucu çok sayıda kişi gözden kayboldu. 6 Kişi yabancı ajan oldukları gerekçesiyle idam cezasına çarptırıldı.

Protestolar sayısız ve büyük olmaya devam ediyor, özellikle de iktidar tarafından öldürülen protestocuların ve protestocuların cenazelerinde! Yani protestolar sadece Kürdistan’da (özellikle Sanandaj’da) değil ülkenin her yerinde. Hükümet, protestolar birçok şehirde ve her şehirde aynı anda bir çok yerde olduğu için artık kontrol edemediği için, neler olacağını tahmin edemediği için kargaşa içinde. İranlılar ve İranlılar önceki hareketlerden çok şey öğrendiler.

Son yıllarda siyaset sahnesinden bir parça kaybolan öğrenciler ve erkek çocuklar, şimdi çok önemli bir rol üstleniyor, büyük bir direnç gösteriyorlar. Tutuklanan, tutuklanan, sonra serbest bırakılan, baskının, psikolojik işkencenin güçlü olduğuna tanıklık eden, bu hareketin yurt dışında yetiştirildiğini itiraf eden bir arkadaşım var.

Arkadaşımın dediğine göre çok sayıda Kürt kadını tutuklanmış, ayrıca kesin rakamları da yok çünkü ülkenin her yerinde cezaevlerine gönderiliyor. Hareket devam edecek çünkü halkın zihniyetleri gerçekten değişmiş, artık 2009’daki gibi sessiz kalmak istemiyor, polise, mollalara karşı şiddeti meşrulaştırıyor.”

2645110cookie-checkİranlı Kürt feminist: Protestoları kontrol edemez konumdalar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.