Irkçı UKIP 1’nci parti

İşçi Partisi lideri Ed Miliband’ın yakın müttefiklerinden olan Lord Glasman’ın UKİP’in yükselişine dair değerlendirmelerini aktaran gazete, İşçi Partisi’nin artık “çok orta sınıf” kaldığı için seçmen desteğini UKİP’e kaptırdığını yazdı.

Lord Glasman, tekrar işçi sınıfının oylarını kazanmak için partinin yeni bir takım önlemler alması gerektiğini söyledi. Glasman’a göre İşçi Partisi seçmeninin kendisini tamamen terk etmemesi için toplumun göçle ve refahla ilgili endişelerini dikkate almalı. Son yayınlanan bir ankete göre UKİP Mayıs ayında yapılacak AP seçimlerinde birinci parti.

GUARDIAN: SEÇMEN SUÇLAMALARI TAKMIYOR

UKİP’in yükselişi The Guardian’ın da birinci sayfasında. Önde gelen siyasetçilerin yorumlarını aktaran gazete, son haftalarda partinin ırkçılıkla suçlandığı tartışmaların seçmen desteğini etkilemediğini yazıyor.

Yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri için The Sunday Times gazetesinin yaptırdığı araştırmada UKİP yüzde 31 oyla İşçi Partisi’nin 3 puan önünde gözüküyor. Muhafazakar Parti’nin eski başkanlarından Lord Tebbit, UKİP’in Birinci Dünya Savaşı’ndan beri İşçi Partisi ya da Muhafazakar Parti dışında birinci olan ilk parti olarak tarih yazmasını beklediğini söyledi.

850810cookie-checkIrkçı UKIP 1’nci parti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.