İşçi ölümlerini anlatan ‘Babamın Kanatları’ filmi Antalya’da yarışacak

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Adana Film Festivali’nin ödül şampiyonu olan Kıvanç Sezer’in ilk uzun metraj filmi ‘Babamın Kanatları’, 53. Uluslararası Antalya Film Festivalinde yarışacak. Önümüzdeki aylarda vizyona girecek olan filmin Antalya’daki gösterimine oyuncular ve yönetmen de katılacak. İşçi ölümlerini beyazperdeye aktaran film, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen inşaat işçisi İbrahim’in çaresizlik içindeki hikâyesini anlatıyor.
 
Avrupa’nın önemli film festivallerinden biri olan 51. Karlovy Vary Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde geçtiğimiz Temmuz ayında dünya prömiyerini yapan film, sonrasında 23. Adana Uluslararası Film Festivali’nde ulusal yarışma bölümünde yarıştı. Festivalden, ‘Yılmaz Güney En İyi Film’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Kurgu Ödülleri’ olmak üzere toplam 7 ödülle dönen Babamın Kanatları filminin başrollerini ise usta oyuncu Menderes Samancılar’ın yanı sıra Musab Ekici, Kübra Kip ve Tansel Öngel paylaşıyor.
 
İNŞAAT İŞÇİSİ İBRAHİM’İN ÇARESİZLİK İÇİNDEKİ HİKÂYESİ
Senaryosu da filmin yönetmeni olan Kıvanç Sezer’e ait olan Babamın Kanatları, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen inşaat işçisi İbrahim’in çaresizlik içindeki hikâyesini anlatıyor. Ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen inşaat işçisi İbrahim için yaşamdaki en değerli şey uzaktaki ailesidir. Yeğeni Yusuf ise yükselme hırsıyla dolu genç bir işçidir ve amcasının durumunu anlamaktan uzaktır. Çalışma şartlarının giderek zorlaştığı bu toplu konut şantiyesinde kendini giderek daha değersiz hisseden İbrahim’in zihninde şu soru daha belirgin hale gelir: Geride ailesine bırakacağı ne vardır: Yaşamı mı, ölümü mü?
 
İşçi ölümlerine değinen ilk film olma özelliğini de taşıyan filmin dağıtım hazırlıkları çerçevesinde meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapılıyor.
 
MÜHENDİSLİKTEN SİNEMAYA UZANAN YOLDA GENÇ BİR YÖNETMEN
1982 Ankara doğumlu olan Kıvanç Sezer, Ege Üniversitesinde Mühendislik eğitimi aldıktan sonra İtalya’ya gitti ve Bologna’da Sinema Kurgusu eğitimi aldı. Çeşitli kısa film ve belgesellerde yönetmenlik ve kurguculuğun yanı sıra televizyon için yapı­lan belgesel projelerinde görev aldı. Yönetmenliğini yaptığı ‘Turabdin’in Çocukları’ Bologna Gianandrea Muti belgesel yarışmasında üçüncülük ödülü ka­zandı. 2011 yılında ise senaryosunu yazıp yönettiği ‘Kaç Para’ filmi ile Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ‘Gösterim’ bölümüne seçildi. 2012 yılından beri üzerinde çalıştığı uzun metraj sinema projesi olan Babamın Kanatları ile 51. Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışmaya seçildi.
 
Babamın Kanatları tanıtım filmini izlemek için:
2019080cookie-checkİşçi ölümlerini anlatan ‘Babamın Kanatları’ filmi Antalya’da yarışacak
Önceki haberİNGİLTERE… Türkiye, yabancı medya ve kara propaganda
Sonraki haberBahçeli’den başkanlık sistemi açıklaması
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.