IŞİD Irak’ta başını kaldırdı: 4 ayrı saldırı 6 ölü

IŞİD Irak’ta 3 ayrı vilayette 4 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetti.

IŞİD Irak’taki saldırılarını yoğunlaştırdı. Ülkenin farklı 3 vilayetinde düzenlenen 4 ayrı saldırıda toplamm 6 kişi hayatını kaybetti.

Diyala kentinde düzenlenen iki ayrı saldırıda biri sivil, 3 kişi hayatını kaybetti. Diyala Emniyet Müdürlüğü’nden Üsteğmen Şa’lan el-Kamili, Azim nahiyesine bağlı Bumera köyünde Haşdi Şabi kuvvetlerinin güvenlik noktasına IŞİD’in saldırı düzenlediğini, çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisinin öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını söyledi.

Bağdat Emniyetinden bir başka kaynak ise Bağdat’ın kuzeyinde IŞİD tarafından kaçırılan 25 yaşlarında bir sivilin öldürüldüğü belirtildi. Tarimiye kazasına bağlı kırsal alanda kaçırılan kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

KERKÜK’TE POLİS KONTROL NOKTASINA SALDIRI: 1 ÖLÜ
Kerkük kentinde de IŞİD’in polis kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda bir polis öldü. Kerkük Polis Müdürlü Ali Kemal, IŞİD’in kentin güneyinde bulunan Yayçı kasabasının girişindeki polis kontrol noktasını hedef aldığını belirtti. Kemal, susturucu takılı silahlarla gerçekleştirilen saldırıda bir polisin hayatını kaybettiğini söyledi.

SALAHADDİN’DE 2 KİŞİ ÖLDÜ
Salahaddin vilayetine bağlı Düceyil ilçesinde de IŞİD mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü.

Salahaddin İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Mehdi Taki, IŞİD’in Düceyil’deki kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda 2 askerin öldüğünü söyledi.

Saldırıdan hemen sonra saldırganların bölgeden hazla uzaklaştıklarını belirten Taki, operasyon başlatılarak faillerin izinin sürüldüğünü kaydetti.

IŞİD, Haziran 2014’te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017’de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

IŞİD’ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

2415480cookie-checkIŞİD Irak’ta başını kaldırdı: 4 ayrı saldırı 6 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.