İskoçya’da yaşayan Çinli, Türk eşinin dinini tercih etti

İskoçya’da siyaset yapan Nalcı aynı zamanda Türkiye-İskocya Ticaret ve Sanayi Odası’nın CEO’su Sıtkı Nalcı’nı eşi olan Çinli Hongmei Jin Müslüman oldu.

Akşehir’de yayınlanan Pervasız gazetesinin haberine göre; İskoçya’da yaşayan Çinli Hongmei Jin, eşinin dğum yeri olan Akşehir’de İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida töreninde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslümanlığı seçen Çinli Hongmei Jin, Yen Nalcı ismini aldı.

Akşehir İlçe Müftülüğüne müracaat ederek müslüman olmak istediğini beyan eden Nalcı (31) için düzenlenen törene; eşi, 13 yaşındaki kızı Melisa ve 4 yaşındaki Atakan isimli oğlu da katıldı. İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş’ın İslamiyet hakkında bilgi aktarmasının ardından kelime-i şehadet getiren Jin, Müslümanlığa ilk adımını atmış oldu.

Müftü Kardaş’ın okuduğu islam bilgisini eşi Mehmet Sıtkı Nalcı kendisine tercüman etti. Program sonunda, Kur’anı Kerim, Diyanet İslam İlmihali ve müftünün eşinin ördüğü başörtü Yen’e hediye edildi.

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Sıtkı Nalcı ve Çinli eşi Yen Hongmei Jin, “Scottish National Party-SNP”de 2015’e kadar aktif siyaset yapmıştı. Nalcı çifti, Haziran ayında ırkçılar tarafından evlerinin kapıları kırarak kümesteki tavuğun taşla ezilerek öldürüldüğünü öne sürerek “Bu açıkca ırkçı bir saldırıydı. Bize mesaj verilmek istendi” demişti.

2138260cookie-checkİskoçya’da yaşayan Çinli, Türk eşinin dinini tercih etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.