İslam Konferansı’nda domuz eti ikramı tartışma yarattı

Alman İslam Konferansı’nda sunulan büfede domuz etinin de yer almış olması, sosyal medyada ciddi tartışmalara neden oldu. Ev sahibi İçişleri Bakanlığı, yeterli hassasiyet sergilemediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Almanya’da Federal İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği İslam Konferansı’nda domuz etinin servis edilmesi tartışmalara yol açtı. İlk kez 2006’da toplanan ve Alman devleti ile Almanya’da yaşayan Müslümanlar arasında diyaloğu ve Müslümanlar’ın uyumunu geliştirmek için bu yıl 12’ncisi düzenlenen iki günlük buluşmadaki büfede domuz etinin servis edildiği ortaya çıkmıştı.

Batı Alman Radyo ve Televizyon Kurumu’ndan Tuncay Özdamar’ın Twitter üzerinden duyurduğu olay kısa sürede sosyal medyada tartışılmaya başlandı. Gazeteci Özdamar, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) üyesi Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in ev sahipliğinde sunulan büfede domuz etinin yer aldığını duyurduğu tweet’inde, “İnşallah helaldi. Seehofer’in İçişleri Bakanlığı bununla ne demek istiyor? Domuz eti yemeyen Müslümanlara biraz saygı gösterilmesi yerinde olurdu.” ifadesini kullandı. DW Türkçe

2250640cookie-checkİslam Konferansı’nda domuz eti ikramı tartışma yarattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.