İsmail Saymaz skandal olayı yazdı: ‘Copla ölüme gönderip alzaymırlı anneyi tanık yaptılar’

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Gaziantep’te, 22 gündür yoğun bakımda olan 44 yaşındaki Mehmet Yıldız’ın ölümünü yazdı.

19 Kasım’da yaşamını yitiren Yıldız’ın otopsi raporuna ölüm sebebi olarak ‘kafa travması’ yazıldı. Olayın perde arkasını ‘Copla ölüme gönderip alzaymırlı anneyi tanık yaptılar’ başlıklı yazısında kaleme alan Saymaz, Mehmet Yıldız’ın alzaymırlı annesinin ‘tanık’ olarak yazıldığını söyledi.

Saymaz, birlikte alkol alan Mehmet Yıldız ve Orhan Barkır’ın gürültü yaptıkları için polis tarafından uyarıldıklarını ancak gürültüye devam eden ikilinin polis tarafından darp edildiğini yazdı.

Yaşananları balkondan gören Selçuk Polat isimli vatandaş, ifadesinde şunları söyledi: “Ekipler ‘Sizin yaptığınız yeter’ diyerek Orhan ile Mehmet’e vurmaya başladı. Orhan’ı yerde copla darp ediyorlardı. Mehmet araya girince 4-5 kişi onu da darp etmeye başladı. Mehmet düşünce polisler panikledi. Çevreden su istediler.”

Olayın ardından Yıldız hastaneye kaldırıldı ancak Barkır’ın yüzünde kızarıklık olmasına rağmen darp raporu yoktu. Bunun da suç olduğunu kaydeden Saymaz, yazısını şöyle sürdürdü:

“Yıldız’ın 19 Kasım’daki ölümü üzerine Orhan Barkır şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Avukatı Şevket Arzık’ın iddiası göre Barkır, “Mehmet’i ben ittim” şeklinde ifade vermesi için tokatlandı ve baskıya uğradı. Barkır, kasten öldürme iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Polisler bu dosyada şüpheli değildi. Savcılığa göre Yıldız’ın annesi Hatice’nin Barkır’ı suçlayan bir ifadesi vardı.

Polis, Yıldız’ın arkadaşları tarafından dövüldüğü suçlamasına dayanak olarak annesi Hatice’nin Şehit Kamil Devlet Hastanesi’nde ifadesi almıştı. Hem de saat, 06.15’te! Yani, oğlu içeride tedavi görürken…

Hatice Yıldız, bu ifadesinde Barkır’ı suçlayarak, şöyle diyor:

“Dışarıya çıktığımda 4-5 kişilik grup oğlumla kavga ediyordu. Biri kapı komşumuz, Barkır’dı. Diğerlerini tanımıyorum. ‘Yapmayın, durun, komşuyuz’ dedim. Polis kavgayı ayırdı.”

Bu tutanak başlı başına bir skandal. Neden mi? 69 yaşındaki anne iki yıldır alzaymır hastası ve hiçbir şey hatırlayacak halde değildi. Bu gerçeği öğrenen Avukat Arzık, dün anneyi savcılığa götürdü. Sorguda anneye “Olay gün ne oldu?” diye soruldu. Anne “Ne olduğunu hatırlamadığını, oğluna polislerin vurduklarını ve oğlunun düştüğünü” söyledi. “Başka birşey hatırlamıyorum” dedi. “Oğlun ile Barkır’ın arası nasıldı?” diye soruldu. “İyiydi. Olay günü Orhan ile oğlum kavga etmedi” diye yanıt verdi. İlk ifadedeki anlatımı sordu. “Polise ifade verdiğimi, böyle bir şey söyleyip söylemediğimi hatırlamıyorum” dedi.

Ve ekledi:

“Oğluma vuran polislerdir. Copla vurdular. Olduğu yerde kaldı oğlum. Kalkamadı. Olay anında pencereden bakıyordum. Kafası yere gelecek şekilde düştü.”

2566520cookie-checkİsmail Saymaz skandal olayı yazdı: ‘Copla ölüme gönderip alzaymırlı anneyi tanık yaptılar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.