Isparta Valisi nereye koşuyor?

Türkçe Olimpiyatları’nda konuşan Vali Oğuz’un “Bu organizasyonun arkasındaki en büyüğü hürmetlerle selamlıyorum” sözlerini eleştiren Eski Vali ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Oğuz’u, “günün hâkim güçlerine yağ çekerek mevki peşinde koşmakla” suçladı.

VALİ OĞUZ: ‘EN BÜYÜĞÜ HÜRMETLERLE SELAMLIYORUM’
Isparta’da yayınlanan haber2d sitesinin haberine göre, 20 bin kişinin katılımıyla gövde gösterisine dönüşen Atatürk Stadyumu’ndaki gösterilerin ardından konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Türkçe Olimpiyatlarının gülün başkenti Isparta’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Etkinliklerin kentin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını belirten Oğuz, “Bu organizasyonun arkasındaki en büyüğü hürmetlerle selamlıyorum” dedi.

CHP’Lİ ÖNER ‘HÂKİM GÜÇLERE YAĞ ÇEKİP MEVKİİ PEŞİNDE KOŞUYOR’
Eski Isparta Valisi ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise, Vali Oğuz’u “günün hâkim güçlerine yağ çekerek ve hoş görünerek mevkii peşinde koşan biri” olarak niteledi. Öner, Vali Oğuz’un daha önce görev yaptığı illerden olan Kocaeli’ndeki bir yerel gazetede iki yıl önce yayınlanan yazıyı da bu sözlerine gerekçe gösterdi.

‘İSTİHBARAT FAALİYETLERİNİN ÜZERİNİ ÖRTMEK İÇİN YAPILIYOR’
Vali Oğuz’un bu konuşması Isparta’da Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’ya selam göndermek olarak yorumlanırken, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Vali Oğuz’un konuşmasını sert dille eleştirdi. Gülen okullarının Rusya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde istihbarat merkezi gibi çalıştığı gerekçesiyle yasaklandığını savunan Özyürek, Türkiye’deki okulların da okyanus ötesine istihbarat sağladığını öne sürerek, “büyük paralar harcanarak ve devletin olanakları kullanılarak organize edilen Türkçe Olimpiyatları bu kirli faaliyetlerin üzerini örtmek için yapılıyor. Atatürk’ün makamında, devletin koltuğunda oturan Vali Oğuz’un okyanus ötesine selam ve hürmetlerini göndermesi, Cumhuriyete karşı yapılan bu faaliyetleri onayladığı anlamına gelir” dedi.

ISPARTA’NIN KUTSALLIĞINI ANLATAN KİTAP YAZACAKMIŞ
Tartışmaların odağındaki isim olan Vali Oğuz’un Isparta’ya son çıkışlarından biri de Isparta’nın İslam açısından Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra geldiği yönündeki açıklamaları. Kentteki birçok konuşmasında Isparta’da üretilen gülün, peygamberin sembolü olduğunu vurgulayan Vali Oğuz, Isparta’nın Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra neden dördüncü kutsal kent olduğuna ilişkin tezini bir kitap yazarak ispatlayacağını açıklamıştı.

‘ŞİDDETE KARŞI SAİD NURSİ’ SEMPOZYUMUNDA KONUŞAN VALİ
25 Mayıs’ta Isparta Belediye Kültür Sarayı’nda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Isparta Kültür ve Eğitim Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği, “Şiddet ve Tedavisinde Bediüzzaman Said Nursi’nin Müspet Hareket Yaklaşımı” başlıklı sempozyumda konuşan Vali Oğuz, Fatih Sultan Mehmet’in hocası Kınalızade Ali Efendi’nin ve dedesinin mezarının Isparta’da olduğu belirtmiş, Eğirdir gölünün suyunun akarsulardan değil dipten geldiğini vurgulayarak bunun cennetten gelen bir özellik olduğunu öne sürmüştü.

VALİ OĞUZ’A GÖRE ISPARTA’NIN MANEVİ FREKANSI NASIL ÖLÇÜLÜR
Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Fırıncı’nın da katıldığı sempozyumun sonunda Fırıncı’nın elinden bir de plaket alan Vali Oğuz, önümüzdeki yıllarda bu sempozyumun böyle salonlarda ve stadyumlarda değil, çok geniş bir meydanda yapmaları gerektiğini belirterek, “Bediüzzaman hazretlerinin Ispartalı olduğunun bilgisi buraya vali olarak geldiğimin üçüncü günü önüme koymuşlardı. Eğer manevi frekans şiddetini ölçen bir elektronik cihaz icat edilirse hangi alanda manevi frekans güçlü diye ölçüm yapılsa Isparta ölçülür. Bu şiddet Barla’da şiddetlenir, Çamdağı’nda cihaz elinizde fırlayacak gibi en şiddetli manevi frekans hissedilir” diye konuşmuştu.

Ancak Vali Oğuz’un “Ispartalı” dediği Said Nursi’nin Ispartalı olmadığı, buraya Şeyh Sait İsyanı’nın ardından sürgün olarak zorunlu ikamet için gönderildiği biliniyor.

REFAHYOL DÖNEMİNDE İMAMLIK YAPTI, 28 ŞUBAT’TAN SONRA VİSKİ İÇTİ
CHP Isparta Milletvekili ve Eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner’in işaret ettiği 29 Haziran 2010 tarihinde Kocaeli Gazetesi’nde yer alan “Bir Vali Oğuz Vardı” başlıklı yazıda Vali Oğuz’a yönelik çarpıcı iddialar yer alıyor. Vali Oğuz’un Kocaeli’nde görev yaptığı 1996-1999 yılları arasında Cüppeli Ahmet Hoca’yı defalarca makamında ağırladığı iddia edilen yazıda, Refahyol Hükümeti döneminin bakanları Necati Çelik ve Şevket Kazan’ın kentte geçirdikleri günlerde Vali Oğuz’un yanlarından ayrılmadığı öne sürülerek şu ifadelere yer veriliyor: “Namaz vakitlerinde birlikte camiye girer, imamın yerine geçer, imamlık yaparak cemaate namaz kıldırırdı. Bir defasında Doğantepe Köyü’nde vaaz bile vermişti. Bu durum, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar aksetmişti. Derken, 28 Şubat 1977 oldu. Hani Erbakan’ın ‘askeri muhtıra’yı yediği tarih. Refahyol gitti, yerine Mesut Yılmaz’ın başbakanlığında ANAP-DSP-DTP koalisyonu kuruldu. Vali Memduh Oğuz, anında çark etti. Refah Partililer’i tanımaz oldu. Milletvekili ve belediye başkanlarına kapısını kapattı. Daha düne kadar, önlerine geçip imamlık yaptığı Necati Çelik ve Şevket Kazan’la ilişkisini kesti. Telefonlarına bile çıkmadı. 28 Şubat’a kadar yemeklerde içki içmiyordu, 28 Şubat’tan sonra viski içmeye başladı. 23 Nisan Bayramı akşamı Venüs Restaurant’ta kutlama yemeği düzenledi. Hiç böyle bir uygulama olmadığı halde…”

1540420cookie-checkIsparta Valisi nereye koşuyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.