İşsiz gençlerin son çaresi: Özel güvenlik şirketleri

Türkiye’de genç işsiz sayısı rekor düzeye ulaşırken, eğitim gördüğü alanda iş bulamayan gençler son çare olarak özel güvenlik şirketlerinin kapısını çalıyor. Özel güvenlikçi sayısı 300 bine yaklaşmış durumda.

Bu sözler özel bir güvenlik firmasında çalışan 25 yaşındaki Soner Göç’e ait. Genç adam, asgari ücrete yakın bir ücret için uzun mesai saatleri ve riskler içeren özel güvenlik sektöründe çalışan yüz binlerce gençten biri. Özel güvenlik sektöründe sürekli yeni şirketlerin açıldığını belirten Soner Göç, sektöre olan ilgiyi “Çevremde pek çok arkadaşım kendi eğitimi ile ilgili iş bulamayınca, güvenlik sektörüne kaydı” sözleri ile anlatıyor.

2,6 milyon genç işsiz var

Türkiye’de 4,4 milyon ile tarihi seviyelere çıkan işsizlik, ekonominin belki de en kırılgan tarafını oluşturuyor. Türkiye’de 15-34 yaş arasındaki genç işsiz sayısı ise son 1 yılda 326 bin artışla 2 milyon 625 bine ulaşmış durumda. Şirketler 2019’a göre 2020 yılından daha umutlu olsa da, işsizliği azaltmak için her yıl en az yüzde 5 büyümesi gereken Türkiye ekonomisinde yüzde 1-2 düzeyinde düşük büyümenin uzun yıllara yayılabileceği endişesi var. Bu da Türk ekonomisinde işsizlik sorununun kısa zamanda çözülmesinin çok zor olduğuna işaret ediyor. Ancak bir alan var ki, istihdamı azalmak yerine giderek artıyor: Özel güvenlik şirketleri… (DW)

HABERİN DEVAMI İÇİN
https://www.dw.com/tr/i%C5%9Fsiz-gen%C3%A7lerin-son-%C3%A7aresi-%C3%B6zel-g%C3%BCvenlik-%C5%9Firketleri/a-52170091

2380560cookie-checkİşsiz gençlerin son çaresi: Özel güvenlik şirketleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.