İstanbul Emniyeti’nde büyük operasyon, Ankara’da şok!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki 95 polis görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında emniyet müdürleri ve amirler de bulunuyor.

TERÖRLE MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRÜ BYLOCK’TAN ÇIKTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Bayram Ç.’nin de , Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bayram Ç’nin, FETÖ üyelerinin kendi aralarında haberleştikleri “By Lock” adlı cep telefonu uygulamasını kullandığı tespit edildi.

ANKARA EMNİYETİ’NDE ŞOK!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşturduğu listede sürpriz bir isim yer aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı B.Ç., FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alındı.

MİT, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları ByLock adlı cep telefonu uygulamasının şifrelerini kırmayı başarmıştı. MİT’in çalışması ile FETÖ mensuplarının bu uygulamayı kullanarak haberleştikleri anlaşılmıştı. MİT, bu yolla 53 bin kişilik bir liste oluşturdu. SGK yoluyla bu listedeki kamu görevlileri ayrıştırıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ soruşturması çerçevesinde operasyonları yürüten en önemli birimlerden biri Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü. Milliyet’in elde ettiği bilgiye göre; bu şubenin müdür yardımcısı B.Ç.’nin ByLock listesinden çıkması şaşırttı. B.Ç.’nin gözaltına alındığı ve sorgusunun yapıldığı öğrenildi. B.Ç.’nin bu göreve geçen yıl atandığı belirtildi.

1999330cookie-checkİstanbul Emniyeti’nde büyük operasyon, Ankara’da şok!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.