İstanbul halkı itiraz için akın etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbullulara Kanal İstanbul projesine “itiraz” çağrısının ardından yurttaşlar İstanbul Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Beşiktaş ve Ataşehir’de bulunan merkezlerine akın etti.

İstanbul halkı itiraz için akın etti!

Projenin kabul edilebilir hiçbir yönünün olmadığını vurgulayan yurttaşlar, “Proje İstanbul’u tamamen yaşanılmaz hale getirecek. Deprem riskini artıracak, su havzaları, ekolojik sistemi yok edecek, çevreyi talan edilecek, Marmara’yı tamamen çöplüğe çevirecek” gerekçeleriyle projeye itiraz etti.

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’ın haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 23 Aralık’ta kabul ettiği, Kanal İstanbul projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun 2 Ocak’a kadar askıya çıkmasının ardından İstanbullular Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Beşiktaş ve Ataşehir’de bulunan binalarında itiraz dilekçesi vermek için kuyruk oluşturdu. İstanbulların talebi üzerine bazı CHP’li belediyeler, otobüs kaldırdı.

Yurttaşlar itiraz gerekçelerini Cumhuriyet’e değerlendirdi. Mine Cinoğlu isimli yurttaş, “Çocuklarımın, İstanbul’un, Türkiye’nin geleceği için itiraz ediyorum. Başka bir nedene gerek yok. Çocuklarımın geleceği için kaygılıyım. Büyük zararlar olmaması için projenin durması lazım. Yoksa bu proje Türkiye’nin sonu olur” dedi. Hasan Kayaca ise “Bu kadar insan itiraz ederken, 82 milyona inat, ‘yapacağım’ denilmesinin anlamı ne? Milyonlarca üniversite mezununun bile işsiz olduğu bir yerde çuvallarla paranın buraya aktarılmasının mantıklı bir açıklaması olabilir mi?” diye konuştu.

İstanbullular kentine sahip çıkıyor: Kanal İstanbul’un iptali için kuyruklar oluştuİstanbullular kentine sahip çıkıyor: Kanal İstanbul’un iptali için kuyruklar oluştu

İtiraz dilekçesini Alevi Dernekleri Federasyonu adına verdiğini belirten Kemal Demir, “Bu proje Garip Dede Cemevi’ni de yok edecek” dedi. Bu arada, itiraz dilekçelerinin, 2 Ocak’a kadar Beşiktaş ve Ataşehir’de bulunan il müdürlüğü binalarında alınmaya devam edileceği açıklandı.

2370260cookie-checkİstanbul halkı itiraz için akın etti!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.