İstanbul’da 8 Mart Büyük Kadın Buluşması

İstanbul 8 Mart Kadın Platformunun çağrısıyla, Kadıköy’de Büyük Kadın Buluşması’nda bir araya gelen kadınlar büyük bir kalabalık ve coşkuyla taleplerini haykırdı.
8 Mart kadın buluşmasında, kadınlar pankartlar dövizler

Kadınlar İstanbul’da 8 Mart Kadın Platformunun çağrısıyla, Kadıköy’de Büyük Kadın Buluşmasında bir araya geldi. Kadıköy-Beşiktaş iskelesinde buluşan kadınlar büyük bir coşkuyla taleplerini haykırdı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yurdun pek çok yerinde bir araya gelen kadınlar şiddete, savaşa, eşitsizliğe, kazanılmış haklarına yönelik saldırılara karşı mitingler, kitlesel basın açıklamaları ve şölenler düzenliyor. İstanbul’da ise Kadıköy-Beşiktaş İskelesinde gerçekleştirilen Büyük Kadın Buluşmasında kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı sonrası hayatın her alanında artan şiddete, medeni kanunda yer alan nafaka hakkının gasbedilmek istenmesine, tacize, tecavüze karşı mücadeleyi birleştirme ve yükseltme çağrısı yapıyor, savaşa karşı barış talebinde bulunuyor, “Birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak” dedi.

İstanbul’da “Büyük Kadın Buluşması”nın adresi Kadıköy İskele Meydanı oldu. “Yoksulluğa, şiddete, sömürüye karşı mücadelemizi büyütüyoruz! Değiştirecek gücümüz var” diyen işçi, işsiz, üniversiteli, liseli, ev emekçisi, kamu çalışanı binlerce kadın ve LGBTİ, Kadıköy’ün çeşitli noktalarında buluşarak Kadıköy İskele Meydanına yürüdü.

Rengârenk kıyafetleri ve dövizleri ile alanı yaşamın her rengine boyayan kadınlar, “Eşitlik olmadan adalet olmaz”, “Eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşam bizimle mümkün”, “Ukrayna, Suriye, Afganistan… Savaşa hayır”, “Mülteci kadınlara yaşam güvencesi”, “Migros, Farplas, Yemeksepeti… Kadınlar direnişte”, “Hasta tutsaklara özgürlük”, “Kriz varsa isyan var”, “Pedim değil siyasetiniz kirli”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz” diye haykırdı. Eylem alanına gelen kadınlar ekonomik krizin faturasını kadınların ödediğine dikkat çekti, boş ayçiçek yağı şişesi ile alana gelen bir kadın, zamlara isyan etti.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI EVRENSEL‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

2589230cookie-checkİstanbul’da 8 Mart Büyük Kadın Buluşması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.