İtirazlara inat Cemevleri düzenlemesi kabul edildi

Cemevlerine yönelik düzenlemeler ile maden kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yönelik destekleri de içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanunla, belediyeler cemevlerinin yapım, bakım ve onarımını gerçekleştirebilecek, içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını indirimli veya ücretsiz olarak karşılayabilecek. Torba yasada maden kazasında ölenlerin yakınlarına aylık bağlanması da kabul edildi.

Yasayla, cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak. Belediyeler, cemevlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını indirimli veya ücretsiz olarak verebilecek. Yapım, bakım onarım işlerini yapabilecek veya malzeme desteği sağlayabilecek. İmar Kanunu’na eklenecek yeni bir maddeyle imar planları hazırlanırken cemevi yeri ayrılması sağlanacak.

Yasayla maden kazalarında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine de destek paketi verilecek. Buna göre, maden kazasında ölen sigortalının prim ve prime ilişkin her türlü borçları terkin edilecek. Yasayla ayrıca, Fiyat İstikrar Komitesi de kuruluyor.

2647670cookie-checkİtirazlara inat Cemevleri düzenlemesi kabul edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.