İYİ Parti’nin ‘AFAD’ın ihmali araştırılsın’ önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

İYİ Parti’nin “AFAD’ın depremde görevini yerine getirememesinin nedenleri”ile ilgili araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu,“Bir yardım kuruluşuna vatandaşımızın ihtiyacı olduğu günlerde depremin 3. günü Kızılay para ile çadır satıyor. Kızılay’ın başında olan zat pişkin pişkin oturuyor. Bu durum zorbalıktır. İnsanlarımızın ülkesine olan güveninin sarsılmasıdır” dedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu “Hükümet deprem nedeniyle 4. seviye alarm verdi. Yabancı ülkeler hiç beklemeden harekete geçtiler. 6 Şubat’ta AFAD’ın verilerine göre; yıkılan 5 bin 600 binada arama kurtarma için 9 bin 876 kişi varken, arama-kurtarma ekibinin sayısı ancak 4 gün sonra 120 bine ulaşabildi. Bir soru var ki herkesin içini kurt gibi kemiriyor. Malatyalılar, ‘burada 2. Ordu vardı, biz 2. Ordu’yu neden yanımızda göremedik?’ diye soruyorlar” dedi.

“Depremin ‘tuş’ ettiği bir başka kurum Türk Kızılayı’dır. İnsanların yıllarca gözü gibi baktığı, her türlü yardımın esirgenmediği ve her defasında yardımda bulunduğu Türk Kızılayı maalesef kof bir kurum haline geldiği bu depremde anlaşıldı.” ifadelerini kullanan Kabukçuoğlu şöyle konuştu;

Ülkedeki makam sahiplerinin umursamazlığı bu dönemde rekora koşuyor. Bir yardım kuruluşuna vatandaşımızın ihtiyacı olduğu günlerde depremin 3. günü Kızılay para ile çadır satıyor. Kızılay’ın başında olan zat pişkin pişkin oturuyor. Bu durum zorbalıktır. İnsanlarımızın ülkesine olan güveninin sarsılmasıdır.”

2677580cookie-checkİYİ Parti’nin ‘AFAD’ın ihmali araştırılsın’ önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.