Japonya füze önlemleri alıyor

Yetkililer, Japonya’nın kuzey sahilindeki kentlerde direkt hatlar ve acil durum merkezleri oluşturulmaya başlandığını, Kuzey Kore’nin füze fırlatması sonucunda düşebilecek muhtemel füze parçalarına karşı hazırlıklı olmak için de güvenlik tatbikatları yapıldığını belirtti.

Hükümet sözcüsü Takeo Kawamura, “Halkımızın güvenliğini ve hayatını korumak için elimizden geleni yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Japonya, ayrıca başkenti Tokyo civarında bulunan PAC-3 karadan havaya füzelerinin bataryalarının bir kısmını kuzey sahiline yönlendiriyor ve füze savar taşıyan iki destroyeri görevlendiriyor.

Japon Kyodo ajansı, Kuzey Korelilerin uzun menzilli balistik füzeye benzeyen bir füzeyi fırlatma rampasına yerleştirdiğini duyurmuştu.

Ajans, fırlatma hazırlıkları yapılan füzenin Taepodong-2 füzesini andırdığını bildirmişti.

Kuzey Kore 4 ila 8 Nisanda iletişim uydusu fırlatacağını açıklamıştı. Japonya, Güney Kore ve ABD ise bunun uzun menzilli yeni füze denemesi olmasından şüpheleniyor.

Japonya, Kuzey Kore’nin iki ülke arasındaki denizde 2006’da balistik füze denemesinden sonra Pyongyang yönetimine karşı sert ticaret ambargosu uygulamaya başlamıştı.

1192070cookie-checkJaponya füze önlemleri alıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.