JFK’ye saldırı planlayanlar saptandı

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, şebeke mensupları ABD, Guyana ve Trinidad-Tobago’dan kökten dinci bir müslüman grup.

ABD’de yakalananlardan biri eski bir Guyana parlamentosu üyesi. Abdül Kadir adlı bu kişinin, Trinidad-Tobago’da gözaltında bulunduğu kaydedildi. Bir başka sanık ise JFK’da eski bir kargo çalışanı Amerikalı Russell Defreitas. Trinidad-Tobago vatandaşı olan ve bu ülkede gözaltında bulunan üçüncü sanığın adı ise Kerim İbrahim. Dördüncü kişinin de yine Guyana vatandaşı Abdül Nur adlı kişi olduğu kaydedildi.

Adalet Bakanlığı açıklamasında, komplonun, ”ABD, Guyana ve Trinidad-Tobago’yu kapsayan, kökten dinci uluslararası bir şebekenin işi olduğu” kaydedildi.

Yetkililer, saldırganların yolcu terminalleri veya uçakları hedef almadığını, limana yakıt sağlayan ve New York içinden geçen boru hattına patlayıcı yerleştirmeyi planladıklarının anlaşıldığını açıklamışlardı.

Soruşturmayı yürüten yetkililerin verdikleri bilgilere göre hedef alınan boru hattı, havalimanı çevresinde bulunan ve konutların bulunduğu bazı semtlerden geçiyor. Hat, New Jersey’deki Linden’den başlıyor ve havalimanına ulaşıyor. Diğer hatlar da LaGuardia ve Newark Liberty havalimanına servis veriyor.

CNN’in haberine göre sanıklardan biri New York’ta, diğer ikisi ise bir karayip ülkesinde tutuklandı.

1151890cookie-checkJFK’ye saldırı planlayanlar saptandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.