JJ’i ODTÜ’lü öğrenciler ‘analiz’ ediyor

Proje öğrencilerin Türkiye dışında ilk kez  Avrupa normlarına göre İngiltere’de faaliyet gösteren bir Türk fimasını içermesi konusunda bir ilke imza atıyor.


Orta Doğu Teknik Ünversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencileri “Sistem Tasarımı” konusundaki bitirme projelerini JJ Foods’u inceleyerek yapacaklar. Okul yönetimi tarafından seçilen 5 öğrenci JJ Foods işbirliği ile şirketin sistem  analizini yaparak, firmanın tanıyacalar ve tedarikçilerden müşterilere, ürünlerin dağıtımına kadar her sürci inceleyip, olası sorunları tespit edip bu sorunlara çözüm üretecekler.


JJ Foods İnsan Kaynakları Müdürü Özgür Camkıran konu ile ilgili yapılan basın toplantısında; “büyük bir üniversite ile şirketimizin böyle bir projede buluşması bizim için önemli” diyerek, Türk öğrencilerin Avrupa normlarında İngiltere’de faaliyet gösteren bir Türk şirketini inceleme olanağı buldukşarını vurguladı. Bu projenin önemli ve özel bir proje olduğunu belirten Camkıran,dağıtım açısından öncü bir kurumun yapılanmasını akademik anlamda öğrencilere açtığını, bu anlamda projenin ilk kez yapılılıyor olmasının da çok önemli olduğunu kaydetti.


Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç.Dr. Sedef Meral ise bu proje ile öğrencilerin aldıkları teorik bilginin ardından yapacakları çalışma ile geröek hayat tecrübesş edinerek mezun olmalarını amaçladıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “öğrenciler bu projede bütün bilgi birikimlerini kullanacaklar. Bu aynı zamanda Türkiye ile İngiltere arasında ortak bir çalışma olacak. Öğrenciler şirke analizini yaparak, saptadıkları sorunlara çzüm üretecekler. Bazen büyük şirketler bile rutin işleri içinde uğraşırken göremedikleri sorunlarla uğraşıp çözümleyemezler. Öğrenciler bu proje ile bu tür durumlar tespit edilip çözüm yolları üretecekler”.


Öğretim Görevlisi Meral  projenin bir başka öneminin ise endüstri ile üniversitenin birarada çalışıyor olmasınd ayattığını vurgulayarak, şimdiye kadar hep Türkiye’de bu tür projeler yaptıklarını, JJ Foods ile ilk kez yurtdışında bir firma analizi yaparak öğrencilerin “okul bitirme projesi” hazırlayacaklarını söyledi. Türkiye’de çğrencilerinin 25 büyük çaplı firmada bu yıl “sistem tasarımı” yaptıklarını belirterek; “öğrencilerin bu proje ile dersin gereğini yerine getirmenin dışında İngiltere’deki ve özellikle JJ Foods’daki iş disiplini ve çalışma koşullarını da öğrenmeleri açısından önem taşımaktadır” dedi.


ODTÜ Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencileri Ece Sayın, Ezgi Çayıroğlu, Feyza Gılbas, Emre Yücel ve Burak Özdamar’dan oluşan 5 kişilik ekip belli aralıklar ile JJ Foods bünyesinde sistem analizi yaparak öğretim yılı sonuna kadar çalışacaklar. Okul bitirme projesi olan “SistemTasarımı” konusunda  JJ Foods’u inceleyecek 5 öğrenci “siz olsanız nasıl bir firma yaratırdınız?” sorusuna yazdıkları öneriler ve akademik performanslarına göre seçildiler. Öğrenciler JJ Foods şirketinde ilk göze çarpan özelliğin çalışanların şirketle bütünleşmiş bir çalışma bilinci içinde oldukları ve şirketin bütün verilerinin açıklık ilkesine göre tutulduğu olduğunu vurguladılar.


JJ Foods Başkanı Mustafa Kamil ise bu projenin Avrupa Birliği’ne giden süreçte Türkiye’ye firmaların geilişimi konusunda katkı sağlayacağını, öğrencilerin İngiltere koşullarında faaliyet gösteren bir firmayı tanırken, biz de onların yeni fikir ve önerileriyle kendimizi yenileyeceğiz dedi.


FOTOĞRAF: ODTÜ  Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğretim görevlisi Doç.Dr. Sedef Meral, JJ Foods Başkanı Mustafa Kamil ile birlikte.


 

796470cookie-checkJJ’i ODTÜ’lü öğrenciler ‘analiz’ ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.