Kaş Kitap Şenliği yeniden başlıyor

17 Ekim’e kadar sürecek olan şenlikte, Prof. Dr. Erol Manisalı, Banu Avar, Prof. Dr. Emin Gürses, Eren Erdem, Gülsüm Cengiz, Gürbüz Evren, Cihan Demirci ve Hasan Kıyafet’in yanısıra çok sayıda yazar ve sanatçı konuk olacak.

ÜÇ YIL ARADAN SONRA YENİDEN

2001 yılında gazeteci Yusuf Yavuz’un girişimiyle başlatılan ve Kaşlı edebiyatseverlerle turizm işletmecilerinin imeceleriyle aralıksız yedi yıl süren Kaş Kitap Şenliği, 2007’den sonra verilen üç yıl aranın ardından yeniden başlıyor. 12-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şenliğin bu yılki konukları arasında, Prof. Dr. Erol Manisalı, Prof. Dr. Emin Gürses, Banu Avar, Eren Erdem, Gülsüm Cengiz, Hasan Kıyafet, Gürbüz Evren, Savaş Ünlü, Cihan Demirci, Kamile Yılmaz, Nurettin Gönen, Mehmet Selçuk, Salih Mercanoğlu ve Ülker Kurtcan gibi isimler bulunuyor. Şenlik, Kaş Belediyesi, Eğitim-Sen Kaş Temsilciliği ve Kaşlı turizm işletmecilerinin katkılarıyla gerçekleşiyor.

ŞENLİĞİN NABZI KÖYLERDE ATACAK

Kaş Belediyesi Toplantı Salonundaki kitap standları ve karikatür sergisiyle açılacak olan şenlikte, panel, konferans ve söyleşilerin yanısıra şiir dinletileri ve imza günleri düzenlenecek. Çocuk edebiyatı, tiyatro ve karikatür etkinlikleriyle köy okullarını da kapsamına alan şenliğe bugüne kadar iki yüze yakın yazar ve biliminsanının katıldığı belirtildi. Şenliğin bu yılki eşgüdümünü üslenen Canan Erdoğan, üç yıl aradan sonra yeniden başlatılan etkinliği en önemli hedefinin genç okuyucularla yazarları bir araya getirmek olduğunu söyledi. Köylerdeki bölge okullarında gerçekleşecek olan etkinliklerin de kendileri açısından anlamlı olduğunu ifade eden Erdoğan, “geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da köylerdeki öğrencilere ücretsiz kitap temin etmek için girişimlere başladık. Öğrencilerimize olabildiğince kitap temin edebilmeyi umuyoruz” dedi.

FOTOĞRAF: Kaş’tan görünüm / Sinan Anadol…

——————————————————————————–

1532150cookie-checkKaş Kitap Şenliği yeniden başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.