‘Kaçak göçmenlere af desteği’ sözü

Mayıs ayında yapılacak olan Londra Belediye Başkanlığı seçimlerinin İşçi Partisi adayı Ken Livingston, Liberal Demokrat Parti adayı Bian Paddick, Yeşil Parti adayı Sian Berry ve Muhafazakar Parti adayı Boris Johnson, iş adamları ve önde gelen dini liderlerle biraraya gelerek, kaçak göçmenler için radikal çözüm önerisirinde bulundu.


Geçtiğimiz akşam Westminister’da düzenlenen ‘halk toplantısı’na, Londra’nın en büyük toplum organizasyonlarından yaklaşık 2 bin temsilci katıldı. Londralılar ve bazı toplum gruplarının ‘uyandırma kampanyası’ olarak başlattıkları ve gündeme getirdikleri af önerisine, ülkenin önde gelen din adamları, politikacıları ve iş dünyasından destek yağdı.


İşadamları, politikacılar, dini liderler ve toplum görevlilerinde oluşan zorlu koalisyon, Britanya’dayıllardır kaçak olarak yaşayan fakat katı testleri geçerek İngiliz toplumuna katkı sağlayabileceğini ispatlayan göçmenlere af getirilmesi konusunda destek sözü verecekler.


Ayrıca, kaçak göçmenlere affı,aralarında Kardinal Cormac Murphy’O’Connor, Britanya Müslüman Konseyi lideri Dr.Muhammad Abdul Bari ve Londra’nın ünlü bir işadamının da desteklediği belirtiliyor.


İngiltere tarihinde benzeri görülmemiş bu  dayanışma hareketi,hükümeti bu konuda çabuk adım atmaya zorlayacak gibi görünüyor…


BORİS: BÜYÜK FIRSAT


Londra Belediye Başkanığı seçimlerinde Türk seçmenlere yakınlığıyla bilinen ve aynı zamanda  partisinin resmi politikasına karşı olan Osmanlı’nın son İçişleri Bakanlarından gazeteci Ali Kemal’in torun çocuğu Boris Johson, genel affın,belgesiz çalışanların topluma entegre olması, belge sahibi olmaları ve bu şekilde vergi ödeyerek yasal çalışmalarını sağlamak açısından büyük bir fırsat olacağını söyledi.

811520cookie-check‘Kaçak göçmenlere af desteği’ sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.