‘Kaçak işçi sayısı 600 bini geçti’

Erdoğan, Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler’in “Yunanistan Sahil Güvenlik birimlerinin, kaçak göçmenleri İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında denize atmasıyla ilgili” soru önergesini, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün bilgi notuyla yanıtladı.


Yunanistan’ın deniz yoluyla ülkesine giren kaçak göçmenleri, Türk karasularına bırakmasının üzerinde ciddiyetle durduklarını belirten Erdoğan, bu bağlamdaki görüş, öneri ve endişelerini, mevcut video görüntülerinden de yararlanarak Yunan makamlarının dikkatine sürekli biçimde getirdiklerini kaydetti. 


İki ülke Sahil Güvenlik Komutanlarının, Aralık 2006’da Türkiye’de bir araya gelmelerinin öngörüldüğünü ifade eden Erdoğan, “İnsan hakları alanındaki yasal mevzuatımız ve uluslararası yükümlülüklerimiz kadar ulusal değerlerimizin de bir gereği olarak yaşam hakkına saygı gösterilmesi, üzerinde önemle durduğumuz bir husustur. Bu bağlamda, kaçak göçmenlerin de özellikle yaşam haklarının korunması bizim için öncelik taşımaktadır” dedi. 


Yaşadışı göçün önlenmesi için gerekli tedbirlerin, başta insan hakları olmak üzere evrensel değerler göz önünde tutularak alındığını kaydeden Erdoğan, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle önemli ölçüde yasadışı göçe maruz kaldığını, geçen yıl toplam 57 bin 428, bu yılın Eylül ayı itibariyle ise 32 bin 354 yasadışı göçmenin yakalandığını belirtti. 


Erdoğan, “1995-2006 yılları arasında yakalanan yasadışı göçmen sayısı ise 600 bini geçmiştir” dedi.


 

1035620cookie-check‘Kaçak işçi sayısı 600 bini geçti’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.