Kaçak 11 asker yakalandı

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan askerlerden 11’i, Ula ilçesinin Şirinköy bölgesinde yakalandı.

Askerlerin Şirinköy civarında bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı.

Operasyon başlatan jandarma timleri, megafonlarla ‘teslim olun’, çağrılarında bulunmaya başladı.

Doğan Haber Ajansına konuşan görgü tanığı Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı asker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Çalca, şunları anlattı:

“İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Dere içerisinde çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk., O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire 5 kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda ‘Biz tatbikat yapıyoruz’ dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir.”

‘Saldırının komutanı da yakalandı’

Bu gelişme üzernine jandarma komando birlikleri ile Özel Harekat timleri ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı timler bölgeye sevk edildi

Muğla Valisi Amir Çiçek, operasyonda Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan askerlerden dokuzunun daha yakalandığını açıkladı.
Yakalanan askerler arasında saldırıya komuta ettiği belirtilen Binbaşı Şükrü Seymen’in de bulunduğu öne sürüldü.

Sabah saatlerinde ise gece boyunca süren operasyonun ardından, kaçan iki askerin daha yakalandığı bildirildi.

1990240cookie-checkKaçak 11 asker yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.