Kadınlar: “Mücadeleyle kazandığımız haklarımızın bir tekinden bile vazgeçmeyeceğiz”

“İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” mitinginde kadınlar ortak açıklama yaptı: “Mücadeleyle kazandığımız, artık bütün toplumun kabul ettiği haklarımızın bir tekinden bile vazgeçmeyeceğiz”

İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılacağı resmi tarih olan 1 Temmuz öncesi, Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” mitinginde kadınlar yaptıkları ortak açıklamada “Meclis’te oybirliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesi’nden tek kişilik Cumhurbaşkanı Kararı ile çıkılamaz! Meclis’in iradesi tek kişiye devredilemez! Temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmeler böyle yok edilemez!” dedi. Yan yanayız, güçlü, umutlu ve kararlıyız diyen kadınlar, “Haklarımıza, sözleşmemize göz dikenlere sesleniyoruz… Mücadeleyle kazandığımız, artık bütün toplumun kabul ettiği haklarımızın bir tekinden bile vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesini nasıl kazandık ise öyle savunmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden değil önümüzden çekilin!” diye seslendi.

Kadınlar Maltepe’den seslendi: İstanbul Sözleşmesi’nden değil önümüzden çekilin!
Kadınlar Maltepe’den seslendi: İstanbul Sözleşmesi’nden değil önümüzden çekilin!
Mitingde ortak açıklamayı aralarında Sağlık Emekçisi Yasemin Bakır, DİSK Kadın Komisyonundan Olcay Ozak, katledilen Seda Kurt’un Annesi Bedia Akar, Katledilen İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Aylin Sözer’in öğrencileri adına Revşan Aydınarığ’ın da aralarında bulunduğu miting katılımcıları okudu.

VAZGEÇMİYORUZ!

Yapılan ortak açıklamanın tamamı şöyle:

___________________

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI EVRENSEL‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/435904/kadinlar-mucadeleyle-kazandigimiz-haklarimizin-bir-tekinden-bile-vazgecmeyecegiz

2524870cookie-checkKadınlar: “Mücadeleyle kazandığımız haklarımızın bir tekinden bile vazgeçmeyeceğiz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.