Kafasına çaktığı çivilerle yaşadı

Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Geçen yıldan beri, intihar etmek için kafatasına sapladığı 12 çiviyle yaşayan adam, sonunda başağrısına dayanamadı.  8 saat süren ameliyatla çiviler yerlerinden söküldü. Çivilerin bazıları paslı çıktı.

Oregon Eyaleti’ndeki Portland Kentinde, geçen yıl intihara kalkışmış, polis tarafından adı açıklanmayan bir adamın kafatasından 12 adet 5 santimlik çivi çıkarıldı.

33 yaşında olduğu bildirilen hastanın sağlık durumu, 8 saati bulan ameliyattan sonra iyiye gitmeye başladı. Geçen yıl, intihar amacıyla, otomatik hava basınçlı çivi çakma tabancasını kullanıp, kafatasını delerek beynine çivileri sokan adam, bir mucizeyle bugüne kadar ölmeden hayatta kalabilmişti. Çıkarılan çivilerden bazıları paslanmış, bir kaç tanesi de eğilmiş bulundu.

12 adet çivi, bu ameliyatı gerçekleştiren Dr. Alexander West’ e göre, tamamen bir şans eseri, insan beyninin yaşamsal önemi en az ya da hiç olmayan yerlerine saplanmış bulunuyordu. Çivilerden 6 tanesini, sağ gözün sinir uçlarına yakın yerlerinden çıkaran cerrah doktorlar, hastayı körlük tehlikesinden kurtardılar. Öteki 6 çivinin ise, kafatası içinde serbest olarak dolaştığı saptandığından, ameliyat tamamen beyin açığa çıkarılarak yapılabildi.

İntihar girişimcisi çivi kullanan adam, başağrılarına dayanamayıp, doktora gidince durum ortaya çıkmıştı. Hasta, geçen hafta Oregon Portland Ünivesite Tıp Fakültesi’nde acil servise alınmıştı. Hastanede çekilen röntgende karşılaşılan görüntülere ve gözlerine inanamayan cerrahlar tarafından hasta derhal ameliyata sevk edilmişti. Tıp tarihinde bir imkânsızı tanımlayan bu olay, ABD’de bilimsel ve akademik çevrelerin başvuru kaynağı olan “Journal of Neurosurgery” de bir makaleyle tıp dünyasına açıklandı.

Ruh sağlığı öteden beri bozuk bulunan hastanın, nalburiye dükkânlarında satılan bir otomatik çekiç makinasını tabanca gibi kullandığı, bunu yaparken kimsenin yardımına gerek duymuş olmadığı saptandığından, Polis soruşturmaya gerek kalmadığını açıkladı.

1127680cookie-checkKafasına çaktığı çivilerle yaşadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.