Kaliforniya Ermenileri T.C.’yi dava ediyor

Kaliforniya Eyaleti’nde yaşayan Ermeni nüfus adına Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan Ziraat Bankası ve Atatürk’ün kurdurduğu Merkez Bankası’nı davaya kalkışan Osmanlı-Ermenisi kökenli Mark Geragos bir anda ABD basını gündemine yükseldi.

Geragos, daha önce de Micheal Jackson’a ait davaları üstlenerek şöhret yapmış bir avukat olmakla tanınıyordu. Geragos’un Ermeni Lobilerinden aldığı destek üzerine T.C., ve bankalar üzerine açtığı davalar tazminatı kapsıyor. Amerikan mahkemeleri bu davaları görmeye kendilerini yetkili sayarsa çok ciddi miktarda ödemeler Türk halkını bekliyor olacak.

Yüz yıl evvel Anadolu’dan ABD’ye göç etmiş bulunan bir Ermeni ailenin torunu olan Geragos, Osmanlı yönetiminin Ermenilerden aldığı mülk ve toprakların peşinde evrak toplayarak bu davaya kalkıştı. Binlerce ailenin Osmanlı döneminden kalan tapuları üzerinde çalışarak davayı hazırlayan Geragos’un açmakta olduğu tazminat davalarının önümüzdeki günlerde uluslararası düzeyde ilgi uyandıracağı şimdiden tahmin ediliyor.

1507050cookie-checkKaliforniya Ermenileri T.C.’yi dava ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.